La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violčncia de Gčnere de la Diputació supera el centenar de membres

Miércoles, 25 de noviembre de 2020 | e6d.es
• La diputada d'Igualtat Eli García té previst anunciar la celebració de la segona trobada de la xarxa, que tindrŕ lloc a principis de l'any que ve

._000647
La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València supera el centenar de membres després de sumar 17 nous membres, els quals van formalitzar la seua adhesió durant l'assemblea general que es va celebrar, de manera telemàtica, el divendres dia 20 de novembre. Amb la incorporació d'estos ajuntaments de huit comarques valencianes, la xarxa provincial contra la violència masclista creada al novembre de 2018 suma ja 101 localitats.
Per comarques, la Safor suma a la Xarxa els municipis de L'Alqueria de la Comtessa, Alfauir, Xeraco, Vilallonga i Guardamar de la Safor; la Vall d'Albaida incorpora a L'Olleria, Agullent, Pobla del Duc i Ràfol de Salem; la Ribera a Riola i Alberic; i Hoya de Buñol a Chiva i Alborache. A més, passen a formar part d'esta iniciativa provincial contra la violència masclista els ajuntaments de Silla, a L'Horta Sud; Moixent, a La Costera; Anna, a La Canal de Navarrés; i Ademuz, en Rincón de Ademuz.
La responsable de l'àrea d'Igualtat de la Diputació, Eli García ha declarat que valora “molt positivament l'interés dels ajuntaments per a formar part de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, perquè la col·laboració entre les administracions és fonamental per a l'eliminació d'un problema tan greu i tràgic de la nostra societat com és la violència exercida contra les dones”.
Eli García va anunciar a més la celebració de la segona trobada de la xarxa, que tindrà lloc a principis de l'any que ve, després de l'èxit de la primera trobada, que va tindre lloc l'any passat coincidint amb els actes del 25N.

Naixement i evolució
La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València es va constituir el 14 de novembre de 2018 amb 49 ajuntaments fundadors, entre els quals destacaven grans poblacions com Gandia, Xàtiva, Ontinyent, Mislata, Alzira i Burjassot, als quals l'àrea d'Igualtat de la corporació provincial va oferir la possibilitat de compartir recursos i esforços en la lluita contra esta xacra social que ens afecta a totes i tots. L'objectiu de la iniciativa és dotar de recursos als municipis per a ajudar-los a desenvolupar els seus propis plans d'igualtat i contra la violència de gènere.
Des d'aqueix moment, s'han celebrat tres assemblees generals en les quals s'han anat sumant municipis de totes les comarques valencianes. Al maig de 2019 ho van fer Puçol, Bocairent, Sagunt, Benissoda, Villar del Arzobispo, L'Alcúdia, Massamagrell, Paterna, Llutxent, Vallada, Bonrepòs i Mirambell, Llíria i Piles. Al desembre del mateix any es van adherir Sedaví, Olocau, Vilamarxant, Massanassa i Aielo de Malferit.
L'última gran ampliació va tindre lloc en l'assemblea celebrada al juny d'enguany, quan es van sumar les localitats de Salem, Bèlgida, Atzeneta d'Albaida, Guadassèquies, Otos, Quatretonda, Beniatjar, el Real de Gandia, Ador, Rafelcofer, Sueca, Favara, Corbera, Torrent, L'Eliana, Carcaixent i Navarrés.
El Comité Avaluador es reunix sempre en la prèvia de cada assemblea per a revisar que els municipis sol·licitants complixen els requisits mínims exigibles per a adherir-se a la xarxa provincial, entre ells tindre una regidoria i un pla d'Igualtat, disposar de recursos econòmics i professionals propis en la lluita contra la violència masclista i, en el cas de municipis de menys de 20.000 habitants, estar connectats al sistema d'atenció telefònica ATENPRO. 
Diputació de València


._000600

._000634