La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació ja és una realitat

Viernes, 27 de abril de 2018 | e6d.es
• Entrevista a Isabel García, diputada d'Igualtat
._000462
La Diputació de València ha posat en marxa la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, un projecte el reglament del qual ha sigut ja aprovat per unanimitat en el ple provincial i que busca ajudar als ajuntaments a donar la millor resposta possible enfront d'aquesta xacra social. Esta iniciativa que reforça la Igualtat com un dels pilars de la gestió de la Diputació i inclou accions coordinades, acompanyades de recursos econòmics.
La diputada d'Igualtat, Isabel García, ha destacat la implicació del departament que dirigeix en la lluita contra aquesta xacra social, i ha valorat el treball de l'últim any per a convertir en realitat aquesta xarxa que "pretén dotar dels instruments i eines necessàries als municipis de la província per a fer front a aquest complex problema que és de tota la societat". "La violència de gènere requereix els esforços de totes les administracions públiques per a poder combatre-la, per açò des de la Diputació fem un pas més per a facilitar als ens locals aquesta línia de subvenció".
Una vegada adherits a la xarxa, els municipis tindran un termini de 12 mesos per a complir determinats requisits, com disposar d'una regidoria o delegació de la dona i d'un pla d'Igualtat o contra la violència de gènere, formar part del Sistema de Protecció de Víctimes VIOGEN; disposar d'un protocol local de protecció; formar al personal tècnic, polític i policial en la matèria i engegar campanyes de prevenció. El president ha explicat que "per a fer front a aquest problema públic és necessari tenir voluntat, creure que és la nostra responsabilitat com a institució i fer extensible aqueixa responsabilitat als ajuntaments, i aportar els recursos humans i econòmics que estiguen al nostre abast".
En el termini de dos anys, la Diputació exigirà als ajuntaments adherits a la xarxa que disposen d'un equip de professionals, propi o mancomunat si els municipis són de menor població, que puga fer front als casos de violència de gènere. Aquest equip haurà d'estar compost per un psicòleg o psicòloga, un treballador o treballadora social i un agent d'Igualtat amb una formació mínima de 40 hores.
DIVAL
E6D