| Edición diaria núm: | Año: 8 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Martes, 19 de noviembre de 2013

POBLACIONES » Gastronomía en la Ribera » La tapa va ser la gran protagonista de la II Fira Turística Gastronòmica a Sueca
» Articulistas » Eventos gastronómicos » J.M.O. » Ramón Alfil » Tapas

La tapa va ser la gran protagonista de la II Fira Turística Gastronòmica a Sueca

Hui, ens parlen de l’experiència i aspectes dels seus productes Restaurant La Granja, Forn Pa pa tots, Restaurant Llopis, Restaurant Els Porxets, Turronia i Suecaexpréscafe

._000242
Segona entrega
 
Com déiem ahir, la gastronomia ha sigut protagonista este cap de setmana a Sueca. Per segon any s’ha celebrat la Fira Turística Gastronòmica, organitzada per la regidoria de Turisme amb la col·laboració del Gremi d'Hostaleria de Sueca. Enguany han considerat que el recinte de Sueca Parc era el lloc ideal per a servir de seu en este esdeveniment gastronòmic, que ha vist superades les expectatives, ja que l’assistència ha estat per damunt de les previsions. Tot un èxit que farà que esta cita vaja consolidant-se i tenint-se més en compte en el futur.
 
“Sueca gastronòmica”
A esta trobada gastronòmica calia posar-li una guinda, que no és una altra que la presentació en públic de llibre “Sueca gastronòmica”, del que ens vam fer ressò el passat dijous quan es va donar a conéixer a l’ajuntament. L’obra recull els millors plats de la cuina suecana. Una idea que va nàixer  des de la regidoria de Turisme i que ha contat amb la participació de 17 restaurants de Sueca, El Perelló i Mareny de Barraques.
Restaurants com La Granja, El Niu, Llopis, Ri-Ra, La Fi de la Fam, Ciutat de Sueca, La Tertúlia, London, L’Alter, Pastor, Catapí, Naútico, Casa Chiva, Nas de Suro, Casa Jerónimo, Sotavent i El Manchego han creat als seus fogons exquisits plats: Arròs caldós amb granotes, Rellom al foie amb reducció de PX i lollipops de formatge de cabra, Rap en salsa a l’americana... que de sols escoltar-los ja entren ganes de provar.
Este llibre es tot un homenatge als productes que utilitzen els grans cuiners dels restaurants participants, les verdures de l’horta del Mareny, els millors peixos de El Perelló i, com no, l’arròs de primera qualitat de Sueca.

 
La tapa va ser la gran protagonista
Durant tres dies, 23 establiments de Sueca -bars, restaurants, cafeteries i negocis relacionats amb productes per a menjar i beure- han oferit als més de mil visitants que han assistit a la fira unes suculentes i originals tapes, així com els millors productes elaborats en la majoria dels casos per ells mateixos.

Hui, sis participants més
El Seis Doble no ha volgut perdre’s este encontre de la gastronomia suecana. Hem elaborat un treball que hem dividit en dos entregues, en les que hem fet un repàs del que ha significat esta fira per alguns hostalers i comerciants de Sueca.
Ahir ens parlaven sobre l’experiència i aspectes del seu quefer diari o dels productes que elaboren Carnisseria Salvador Celda, Bar Capri, Carnisseria Amadeo, Cafeteria Sequial 20, Carnisseria Fina i Restaurant El Niu. Hui ho han fet Restaurant La Granja, Forn Pa pa tots, Restaurant Llopis, Restaurant Els Porxets, Turronia i Suecaexpréscafe.
J.M.O.
Ramón Alfil


 
 Manoli Egea ens parla del llibre “Sueca gastronòmica”

 
 

Declaracions de Restaurant La Granja, Forn Pa pa tots,
Restaurant Llopis, Restaurant Els Porxets,
Turronia i Suecaexpréscafe


 

 
Guanyadors del concurs de tapes
Com a atractiu afegit, es va realitzar un concurs per a premiar la millor tapa d’esta edició. El diumenge a la vesprada es van lliurar els premis atorgats pel jurat, format per l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo; el regidor de Festes, Dimas Vázquez; el cuiner professional, Toni Beltrán; el president del Gremi d’Hostaleria de Sueca, Juan Tamarit; i el gerent de Sueca Parc, Pablo Parrell. En esta ocasió, el primer premi va ser per a la Cervesseria Els Porxets pel seu “Remonte ibérico”; el segon, per a la Cafeteria Sequial 20 pel seu “Timbal de salmó fumat amb dues textures de formatge i vinagreta de pebrots i porro”; i, el tercer, per al Bar Capri, pel seu “Caneló cruixent de galtera amb alls tendres i bolets de temporada”.



Seguiment de la II Fira Turística Gastronòmica a Sueca en El Seis Doble
 Sueca Gastronòmica, un llibre que et deixarà bon gust de boca
S'inaugura la II Fira Turística Gastronòmica de Sueca
Assistència per damunt de les previsions. La Fira Turística Gastronòmica, un èxit
 
 
Recordem que El Seis Doble presta especial atenció a la gastronomia de la Ribera
 Notícies de gastronomia
Guia gastronòmica
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 1Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.