La Sra. Ortega i El Siglo: moltes paraules però pocs fets
Article d'opinió de Laura Sáez

Martes, 5 de febrero de 2019 | e6d.es
• Quan el Partit Popular va accedir al govern municipal únicament es limità a executar i formalitzar els acords de compra ja presos anteriorment

._000256

._000509
Estos dies, arrel del 130 aniversari del Teatre El Siglo, hem escoltat que la seua rehabilitació està pendent d’una cadira i que la recuperació d’este emblemàtic teatre no es podrà realitzar perquè la Presidència de la Generalitat ha denegat una subvenció perquè la titularitat del teatre no és municipal donada la falta d’adquisició d’una cadira.
Este fet ha provocat una gran sorpresa en l’equip de govern, però també en l’anterior govern municipal del Partit Popular, que ho desconeixia. A nivell tècnic sempre ha constat que l’immoble era de propietat municipal, de fet així figura en l’inventari de bens municipal, un fet que no es produïx per voluntat política, sinó tècnica.
Per tal d’aclarir els fets, caldria remuntar-nos a 1992, quan s’aprovà la compra del Teatre El Siglo. L’adquisició s’aprovà amb els vots favorable de Unitat del Poble Valencià (ara Compromís) i del Partit Popular, el PSOE votà en contra. La negociació amb els propietaris la va fer qui en aquell moment ostentava l’Alcaldia de Carlet, Salvador Garcia Carbonell (Unitat del Poble Valencià). Si en aquell moment no es realitzaren bé les negociacions i si es deixà alguna cadira per comprar, és a ell a qui se li hauria de demanar responsabilitats. Quan el Partit Popular va accedir al govern municipal únicament es limità a executar i formalitzar els acords de compra ja presos anteriorment.
Com sempre, Compromís no intenta solucionar els problemes i buscar solucions, únicament perd el temps en vore a qui li tira la culpa. Un bon governant no es pot quedar amb els braços creuats. Des del Partit Popular exigim a l’equip de govern que interpose un recurs contenciós-administratiu a la resolució de la denegació de la subvenció, ja que en les bases de la subvenció es permet que es destine fins un 10 % a l’adquisició de terrenys a la qual estiga vinculada l’actuació. La pròpia subvenció permet fer eixa despesa subvencionable. Sabem que es presentaren al•legacions, però com que han sigut desestimades en via administrativa, l’Ajuntament ha d’intentar no perdre eixa subvenció i per això ha d’arribar fins on calga per poder rehabilitat el Teatre El Siglo.
Pensem que l’adquisició de la cadira no pot ser un impediment per a rebre subvencions, ja que en 2012 s’invertiren 286.000 euros en una actuació al Teatre El Siglo per a fer obres de cimentació i canvi de coberta, també a través d’una subvenció de la Diputació de València i de Bankia. Per tant, l’Ajuntament no es pot conformar amb eixe argument de desestimació.
Si per a Compromís és important El Siglo perquè no utilitzen els mitjans judicials per a poder aconseguir la subvenció? No voldríem pensar que volen utilitzar-ho políticament per a disfressar i maquillar que no han invertit ni un sol euro en el Teatre El Siglo durant esta legislatura.
Laura Sáez Martínez
Portaveu del Grup Municipal del PP a l’Ajuntament de Carlet