La Societat Unió Protectora Musical de Llombai participa en la desfilada inaugural de la WASBE

Lunes, 15 de julio de 2019 | e6d.es
• La WASBE és l’Associació Mundial de Bandes i Conjunts Simfònics

._000693

._000632
La bicentenària Banda de Llombai ha sigut convidada per l’organització a formar part del actes del Congrés de Música de la WASBE. Dimarts de vesprada, es realitzà la jornada preinaugural amb una desfilada de bandes per donar la benvinguda als participants i organitzadors. La banda de Llombai va omplir de música els carrers de Bunyol. L’acompanyaren en la desfilada a banda de Set Aigües, Macastre i la Unió Musical de Catarroja.
La WASBE és l’Associació Mundial de Bandes i Conjunts Simfònics. Una organització internacional de directors, compositors, intèrprets, editors, docents, fabricants d'instruments i amants de la música de vent. És la única organització completament dedicada a millorar la qualitat de les formacions de vent en tot el món i exposar als seus membres a nous mons de repertori, cultura musical, persones i llocs. La Banda de Llombai celebrà l’any passat la troballa d’un document notarial que acreditava el 200 anys d’existència de la formació. 200 anys de presència activa, certàmens i actes socials que la converteixen en una de les bandes més reconegudes de la Comunitat. Així ho va voler reconéixer la Federació de Bandes quan va fer entrega de la medalla d’or a la Societat el passat mes de gener  en el concert que clausurava la celebració del bicentenari.
A més de la participació en el Congrés de la WASBE, enguany la banda ha organitzat un intercanvi musical amb una banda de Galícia, la Xove Banda de Narón. El passat mes d’abril la Societat es desplaçà a Narón on participà en el XVI Encontre de  Bandes. Este mes de juliol, la Xove Banda de Narón ens visitarà i participarà en el Festival de Bandes, el divendres 19 de juliol, organitzat per a l’ocasió. L’intercanvi és una mostra més de la labor social que realitzen les formacions musicals. Una tasca educativa, formativa, social i integradora que conforma un teixit social vertebrador de
la societat valenciana.
Societat Unió Protectora Musical de Llombai._000368


._000634