La Setmana Santa a Alginet comenša amb el pregˇ

Sßbado, 23 de marzo de 2013 | e6d.es
• El diumenge de rams es farÓ, a partir de les 10 del matÝ, la benedicciˇ de les palmes i la processˇ

El divendres 22 de març, tant sols 3 dies després de cremar les falles, a la localitat d'Alginet va començar els actes programats per a la celebració de la Setmana Santa.
Cap a les 7 de la vesprada les confraries de la localitat es van reunir davant i dins de l'església per a fer la missa que inaugurava oficialment aquestes dates i fer el tradicional pregó. Aquest any, mossèn D. Jose Antonio Todoli Tomas, antic rector de l'església Sant Antoni Abat d'Alginet va assistir a la missa ja que va ser un dels que va impulsar de nou que es  restaurara la Setmana Santa a Alginet. En finalitzar el pregó es va fer el trasllat de la imatge de la Dolorosa.
Per a hui dissabte, després de la missa, el trasllat del “Crist del Dosel” cap a les 8 de la nit.
El diumenge de rams es farà, a partir de les 10 del matí, la benedicció de les palmes i la processó.
La vesprada del dilluns serà el torn per a fer el trasllat de la Santa Creu. Els actes es reprendran el dijous 28 amb la processó del Via Crucis.
El divendres, com marca la tradició, els confrares eixiran al carrer per a fer la processó del sant soterrament. El dissabte serà el torn per a la Vigila Pasqual i la tamborada a la porta de l'església.
El últim de dia de actes programats per les confraries d'Alginet serà el diumenge 31 on es farà a partir de les 10 del matí amb la imatge de crist ressuscitat la processó de la trobada.
Ajuntament d’Alginet