La residència de Favara confirma sis casos de COVID-19 i ja han sigut traslladats a l'Hospital de la Ribera

Miércoles, 1 de abril de 2020 | e6d.es
• A la Comunitat Valenciana s'han confirmat 459 casos en residents i hi ha 150 treballadors en quarantena

._000739
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública Ana Barceló ha comparegut aquest dimecres per a actualitzar la informació sobre la incidència del coronavirus en la Comunitat Valenciana. Barceló ha confirmat 414 nous casos positius, que eleven a 5.922 el total de casos positius, dels quals 2.189 es troben ingressats a l'hospital i 365 d'ells en l'UCI.
La consellera ha actualitzat també la situació de les residències de persones majors de la Comunitat Valenciana. Fins al moment s'han detectat casos positius en 80 centres (8 a la província de Castelló, 20 a la província d'Alacant, 52 a la província de València):
· Residents que han donat positiu: 459
· Personal treballador que ha donat positiu: 150
· Residents morts: 98
En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 7 residències en la Comunitat Valenciana.

Espais segurs per a persones amb coronavirus en les residències
La consellera ha explicat que "és essencial trencar la cadena de contagis. Les residències de majors són un punt crític i per això és fonamental poder dur a terme mesures que facen possible aïllar a persones infectades d'aquelles que no ho estan".
En aquest sentit, s'està avançant en un protocol d'actuació al costat de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives per a crear espais segurs d'atenció a persones amb *COVID-19.
"Hem de separar-los i atendre'ls en espais diferenciats", insistia Barceló, que assenyalava que "no en totes les residències es pot dur a terme aqueix aïllament total que és necessari", per la qual cosa "amb aquest sistema de ruptura de la cadena de transmissió s'han habilitat aquests espais segurs amb major presència i control d'Assistència Sanitària".

Protocol de comunicació per a pacients amb coronavirus
La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, conscient que la comunicació és una necessitat essencial en el procés de recuperació de les persones, ha dissenyat dos circuits de comunicació: un entre la infermera o metge i la família, i un altre entre el pacient i la seua pròpia família.
En el cas dels pacients que no disposen d'un dispositiu propi per a mantindre el contacte amb la seua família es procedirà a la identificació d'un telèfon de contacte i d'un portaveu familiar que serà la referència per a l'equip sanitari, establint un horari i una freqüència d'anomenades a aqueix portaveu familiar. A més, a través del SAIP, el Servei d'Atenció i Informació al Pacient, es farà arribar a les persones ingressades els objectes personals que puguen precisar. Per a garantir la protecció de dades de caràcter personal, no s'atendran anomenades de persones que no siga el portaveu familiar.
G.V.



._000520

._000626