La Residència “La Vila d'Almussafes” obri les seues portes als ciutadans

Martes, 25 de octubre de 2016 | e6d.es
• L'acte va reunir a 205 persones, entre residents, familiars i plantilla de professionals del centre

._000368
“La Residència i Centre de Dia La Vila d’Almussafes és un dels recursos municipals més importants del nostre poble, és un servei vital per la qualitat i proximitat de l'atenció que reben els nostres majors, perquè sabem que les persones que volem estan ben cuidades”, ha assenyalat Toni González, alcalde d'Almussafes en la inauguració de la Jornada de portes obertes d'esta residència, celebrada dissabte passat i emmarcada en el XXXVIII Homenatge a la Tercera Edat.
L'acte va reunir a 205 persones, entre residents, familiars i plantilla de professionals del centre. La jornada es va iniciar amb un emotiu audiovisual que recorre les activitats diàries d'aquesta residència municipal a través de les opinions i vivències de les persones residents, equip de professionals del centre, Consell de Usuaris, grup de voluntariat, a més de la participació de l'alcalde Toni González, la regidora de Tercera Edat d'Almussafes, Paqui Oliver, i el director de La Vila d’Almussafes, Tomás Martínez.
Un altre dels aspectes destacats d'aquesta celebració va ser l'exposició fotogràfica La vida en les teues mans que mostra, a través d'imatges realitzades per la fotògrafa Vicenta Casañ, les mans de les persones usuàries de la residència i del centre de dia, relacionant-les amb els oficis, les seues experiències i activitats que han desenvolupat al llarg de la seua vida.
Així mateix es van desenvolupar tallers intergeneracionals entre les persones residents i grups infantils on els més xicotets van ser identificant les mans de les fotografies amb les persones majors i aprenent les característiques dels oficis que representaven. Aquestes activitats van comptar amb la col•laboració del grup Juniors MD d'Almussafes. Un altre dels tallers, Recicla amb els Cinc Sentits, va abordar el reciclatge, els residus i el medi ambient amb activitats per a grans i xicotets.
La residència La Vila d’Almussafes, inaugurada al novembre de 2009, compte en l'actualitat amb 49 persones residents i 15 usuàries del Centre de Dia, ateses per un equip de 38 professionals. Les activitats d'aquest centre, gestionat per l'entitat Gesmed (Gestió Mediterrània de Necessitats Socials), són contínues i es desenvolupen amb la participació dels propis residents i de la plantilla professional, generant una àmplia i diversa oferta de tallers artístics, culturals, socials, a més dels programes de salut.
Centre de Dia La Vila d’Almussafes