| Edició núm. | Any: 12 | Notícies: | Fotografies: | Comentaris d'usuaris:

 05/05/2015

POBLACIONS » Sueca » Cursos, jornades, tallers

La Regidoria de Sanitat i Prevenció de Sueca ha oferit un taller d’iniciació del Mindfullness

"Té com a objectiu aconseguir que la persona siga plenament conscient del que ocorre en el moment present, sense filtres ni prejuís de cap tipus"


._000243
La Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària ha oferit als joves del municipi un taller d’iniciació a la pràctica del Mindfullness, traduït com a Atenció o Consciència Plena. Esta nova tècnica té com a objectiu aconseguir que la persona siga plenament conscient del que ocorre en el moment present, sense filtres ni prejuís de cap tipus. Es tracta del cultiu de la ment i el cos per a aprendre a viure ací i ara. “Quan em van presentar la possibilitat d’oferir este curs em va paréixer molt interessant i especialment idoni per a l’adolescència, per ser una època de canvis”, ha explicat la regidora de Sanitat i Prevenció Comunitària, Josefa Juan. 
El Casal Jove va ser el lloc triat per a impartir este taller a un grup d’adolescents que es van mostrar encantats amb esta nova tècnica basada en la meditació. “Habitualment, el nostre cap està constantment vagant entre el passat, les coses que ens preocupen, que hem fet o deixat de fer, o el futur. Quan mirem al passat solem fer-ho moltes vegades retraient-nos coses, i quan pensem en el futur també tenim tendència a pensar amb por, a anticipar les coses que poden eixir malament. Tot açò genera molta ansietat i ens n’adonem que la ment quasi mai està en el moment present, en el moment que estem vivint. Esta tècnica el que fa és entrenar la ment per a posar l’atenció on necessitem, i es realitza practicant sobretot meditació”, ha explicat la psicòloga clínica que ha impartit el curs, Amparo Pérez, qui va ensenyar als assistents la importància de posar l’atenció en el nostre cos, en la respiració i en l’observació dels pensaments. Per a Pérez, 15 minuts de pràctica al dia és suficient, i amb ella ens adonarem de com funciona la nostra ment, com ens distorsiona la realitat i com ens fa viure, moltes vegades, situacions més estressants del que són en realitat. 
“El que fem és tractar que ells connecten amb sensacions en el seu cos, que deprenguen a connectar amb la respiració, i que descobrisquen que, d’esta manera, es poden obtindre respostes menys impulsives. Ens prenem un poc de temps abans de reaccionar i així aconseguim canviar moltes vegades, d’una manera molt notable, la resposta que triem”, afirma Pérez.
En el taller de Mindfullness els joves van treballar amb el seu cos, reforçant la connexió entre este i la ment perquè, segons apunta la psicòloga Amparo Pérez, és molt important tindre consciència de les coses que passen en el nostre cos, “ja que ens avisa, moltes vegades, de problemes que podem tindre sobretot a nivell emocional. I eixa connexió amb el cos ens permet prendre decisions que ens ajuden també a estar més tranquils, més serens”.
Ajuntament de Sueca
El Sis Doble no corregeix els escrits que rep. La reproducció d'aquest text és literal; fidel a les paraules, redacció , ortografia i sentit de l'autor/s
  • 0Comentaris
    Imprimir Enviar a un amic

Notícies similars

AFEGIR UN COMENTARI

Escriu en aquest camp el resultat de la suma, en xifra

És obligatori omplir aquesta casella amb un nick o nom real. No utilitzar la paraula "Anònim" o similars

La direcció no apareixerà públicament però ha de ser correcta; en cas contrari, no se editarà el comentari. Es comprobarà l'autenticitat del e-mail, encara que no se farà públic, seguint la nostra política de privacitat.

* El comentari pot tardar a aparéixer perquè ha de ser moderat per l'administrador. * Ens reservem el dret de no publicar o eliminar els comentaris que considerem de mal gust, il•lícits o contraris a la bona fe; així com els de contingut de caràcter racista, xenòfob, d'apologia al terrorisme o que atempten contra els drets humans. * EL SIS DOBLE no té per què compartir l'opinió de l'usuari, ni es fa responsable de les opinions abocades. * Es recomana no abusar de les majúscules ni d'abreviatures. * Els comentaris han de guardar relació amb el tema del qual tracta la notícia. * No s'admeten comentaris de caràcter publicitari.