La Policia Local de l’Alcúdia rescata una dona i el seu gos a la Sèquia Reial

Martes, 20 de agosto de 2019 | e6d.es
• Han hagut de rescatar en dues ocasions persones en la sèquia i, tot i que les dues han sigut actuacions molt ràpides i eficaces, en la primer no van poder salvar el veí

._000509

._000256
La jove, de 30 anys, estava passejant, diumenge amb el seu gos prop de la Sèquia Reial del Xúquer quan l’animalet es va llançar a l’aigua i va ser arrastrat pel corrent. La jove es va tirar darrere d’ell per intentar salvar-lo, quedant els dos atrapats.
La seua parella va cridar la policia local de l’Alcúdia, que es va traslladar immediatament al lloc dels fets. En arribar la parella d’agents es van trobar la dona agafada a un ferro eixint de la paret i amb l’altre braç impedint que s’enfonsara el seu gosset. Els policies locals van fer un gran esforç, ajudats per una corda,  i van traure primer el gos i després la dona, salvant-los la vida.
Cal recordar que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer prohibix nadar a la séquia i que, encara que és un costum que ve de lluny i encara algunes persones mantenen, té un perill considerable, ja que quan la sèquia duu prou cabdal, el corrent és fort i hi ha molts metres de conducció que no tenen cap eixidor de fàcil accés. 
En només una setmana, la Policia Local de l’Alcúdia ha hagut de rescatar en dues ocasions persones en la sèquia i, tot i que les dues han sigut actuacions molt ràpides i eficaces , en la primer no van poder salvar el veí que s’havia a nadar, tot i que van estar durant més de 20 minuts fent-li maniobres d’RCP.  En esta ocasió, afortunadament, podem parlar d’un final feliç.
Ajuntament de l'Alcúdia


 

._000625


._000604