La Policia Local de l’Alcúdia celebra el seu dia gran

Lunes, 20 de enero de 2020 | e6d.es
• A l’acte protocolari van acudir els principals caps de les Forces i Cossos de Seguretat de la comarca

._000256
Dissabte de matí, la Casa de la Cultura va acollir per segon any l’acte protocolari de lliurament de mèrits i distincions de la Policia Local de l’Alcúdia, al qual van acudir els principals caps de les forces i cossos de seguretat de la comarca. L’acte va començar amb la projecció d’un audiovisual que baix el lema: “Ajudar, servir, protegir”, va fer un somer repàs de ,es tasques de la Policía Local a l’Alcúdia, un treball que bàsicament té com a objectiu fer més fàcil la convivència al poble, perquè tots i totes puguen viure amb tranquil•litat i desenrotllen les seues aficions amb seguretat.
A dia de hui, este cos està format per 20 professionals, 19 homes i 1 dona, que estan al servei del poble 365 dies a l’any 24 hores al dia fent, sobretot, una tasca preventiva. Es per això que, en aprovar-se en 2019 el Reglament de Règim Intern de la Policia Local de l’Alcúdia, que inclou un apartat sobre Recompenses i Distincions, es va fer evident que calia organitzar anualment este acte de reconeixement.
A l’Acte, l’alcalde de l’Alcúdia va llançar en primícia una iniciativa pionera que  es durà a terme en el poble, a proposta de l’intendent en cap de la Policia Local, Alfredo Borràs: proporcionar a les famílies de malalts d’Alzheimer i altres demències senils polseres amb un dispositiu de GPS  i la corresponent aplicació informàtica, per tal de poder-les trobar immediatament en cas que es perden.
El lliurament de distincions i mèrits va estar presidit per l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, el subdelegat del Govern a València, José Roberto González Cachorro, i el coordinador del Gabinet Tècnic de Policia Local de la Comunitat Valenciana, Antonio Collado Gimeno, substituint el secretari autonòmic, Josep Maria Angel, que donada la situació climatològica, havia d’estar coordinant les actuacions d’Emergències. 
Es lliuraren en primer lloc les Felicitacions públiques a títol individual, entre les que hi havia algunes que distingien actuacions destacades de membres del cos municipal i voluntaris de Protecció Civil i a la periodista de Ribera Televisió, Susana Pérez González, per la seua labor i professionalitat.
Tot seguit es van lliurar les medalles al mèrit policial amb distintiu blau, a les persones que han realitzat un servei especialment meritori en el compliment de les seues funcions, les medalles al mèrit policial amb distintiu Blanc per 15 anys de servei (que van rebre 16 efectius) i per 25 anys (8 efectius) al cos de policia de l’Alcúdia.
Finalment es van lliurar les mètopes policials d’agraïment Esperança Ortiz, administrativa del cos de la Policia Local de l´Alcúdia, al  subdelegat del Govern a València, a les associacions Tyrius i Dones Progressistes de l’Alcúdia, al Co•legi de detectius privats de la C.V. i al rector de la parròquia de Sant Andreu Apòstol.
Ajuntament de l'Alcúdia

 

._000389

._000525