La Policia de Cullera inicia una campanya d'inspecció de ciclomotors i motocicletes

Viernes, 3 de agosto de 2018 | e6d.es
• Durant dos setmanes controlarà l'estat, ús i impacte sonor d'estos vehicles

._000566

._000562
La Policia Local de Cullera inicia hui una campanya de control de les condicions en les quals circulen els ciclomotors i motocicletes. Les inspeccions es desenvoluparan fins al 17 d'agost i pretenen disminuir els riscos durant els desplaçaments així com reduir l'excés de l'impacte acústic d'estos vehicles.
Per a açò, a més de l'habitual verificació del permís de conducció, circulació i ITV, es comprovaren aspectes com l'ús del retrovisor esquerre, l'estat de l'enllumenat, la placa de matrícula i la seua ubicació i les característiques de qualsevol tub de fuita que siga diferent de l'original, informen des del Cos policial.
També s'examinarà la correcta col•locació del casc de protecció i, en el cas de les motocicletes, que no es faça ús del model tipus 'calimero', l'ús del qual està prohibit per a este tipus de vehicles.
Així mateix, es realitzarà un control de la sonoritat que, sobre la base del Reglament de Circulació, penalitzarà qualsevol vehicle que circule amb el tub de fuita lliure i sense portar instal•lat el preceptiu dispositiu silenciador d'explosions o amb un silenciador ineficaç.

New Gym & Padel. Sueca – Centro deportivo con más de 1.000 metros cuadrados de instalaciones. Destacan sus 2 pistas cubiertas de pádel ._000561


Si es detecta alguna anomalia respecte a l'emissió sonora del tub de fuita, els propietaris  del ciclomotor o motocicleta afectats hauran de demostrar a posteriori que han solucionat el problema. En cas contrari seran penalitzats amb una multa de 200 euros.
Els controls es realitzaran de manera aleatòria, tant en punts fixos com a ocasionals. La Policia Local de Cullera estima necessari dur a terme este tipus de procediment de control cada cert temps, segons ha assenyalat la regidora de l'àrea, María José Terrades.

Ajuntament de Cullera


 

._000246

._000351