La Mancomunitat de la Ribera Alta atén més de 200 atencions de suport psicològic

Viernes, 1 de mayo de 2020 | e6d.es
• Relacionades amb la situació de confinament

._000723
La Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCCA) i l’Equip Específic d’Intervenció a la Infància i Adolescència (EEIIA), serveis socials especialitzats de la Mancomunitat, s’han posat a disposició dels serveis d’atenció primària bàsica dels municipis per a donar suport psicològic i ajudar a resoldre les possibles situacions de conflictes en l’àmbit familiar i les situacions de crisis personals que poden produir, entre d’altres, inestabilitat emocional, angoixa o ansietat.
La Mancomunitat, a causa de la restricció de la mobilitat imposada per l’estat d’alarma, ofereix aquesta assistència telefònica de reforç als serveis socials municipals amb un equip de sis psicòlegs dels diferents serveis específics. Al llarg d’aquest mes d’abril els sis professionals que donen cobertura a aquest suport psicològic han realitzat més de 200 atencions telefòniques. Dos de cada tres de les persones ateses són dones, concretament un 67%, i la casuística dels casos tractats és molt variada, destacant els conflictes familiars, la sobrecàrrega de treball de cuidadores de persones dependents i les situacions derivades per l’addicció de drogues, unes situacions que provoquen situacions de crisi personal, angoixa i ansietat.
Amb l’ampliació d’aquestes tasques la Mancomunitat ajuda els serveis d’atenció primària bàsica dels ajuntaments mancomunats, ja que la situació de confinament que estem vivint a causa del COVID-19 pot provocar aquestes situacions de conflicte que necessiten la intervenció de professionals especialitzats en la mediació en aquests casos.
Mancomunitat de la Ribera Alta

._000606 

._000640