La Guārdia Civil recupera mes de 100 coloms esportius que van ser furtats a la Ribera i la Costera

Jueves, 24 de octubre de 2019 | e6d.es
• S'han recuperat 107 coloms esportius i 38 aus exōtiques
._000671

._000565
Agents de l'Equip ROCA de la Guàrdia Civil de Sueca ha detingut a 14 persones per la seua presumpta implicació en el robatori amb força de coloms esportius, maltracte animal i encobriment. Des de l'any passat es vènia investigant una sèrie de robatoris amb força en granges de coloms esportius i en casetes de camp on els afeccionats a la Columbicultura estaven patint la sostracció d'aquests espècimens a les Comarques de la Ribera Baixa, Alta i La Costera. Per tot l'anterior, s'inicia l'operació “HOLUB” per a esclarir l'autoria dels fets i la localització dels coloms esportius sostrets.
Com a conseqüència d'aquests fets, amb la col•laboració de la Federació de Columbicultura de la Comunitat Valenciana, es realitzen nombroses inspeccions, on es localitzen en diversos habitatges coloms sostrets. Com a resultat de totes aquestes investigacions practicades per part de l'EQUIP ROCA SUECA, s'han esclarit un total de 28 Delictes, en la seua majoria delictes contra el Patrimoni, perpetrats en concret en granges de coloms i casetes de camp.
Al seu torn, s'ha procedit contra alguns dels autors als quals se'ls imputen delictes de maltractament animal, ja que es van arribar a recuperar coloms recentment sacrificats, Delictes d'Encobriment pel fet que van recuperar coloms denunciats per sostracció de la zona de la Costanera.
En la fase d'explotació s'ha procedit a la detenció de 14 persones per la seua participació en Delictes de Robatori amb força en les coses, Encobriment i Maltractament animal, esclarint-se fins a un total de 28 delictes, procedint a l'Entrada i Registre de 4 propietats, sol•licitant Repetidors a l'Autoritat Judicial, confiscant un total de 107 coloms esportius, 38 ocells exòtics (Agapornis, Periquitos, Tórtores, Diamants), 12 Acumuladors de plaques solars, 4 bateries de cotxe, una TV i la troballa de 28 coloms esportius sacrificats.
El valor total del recuperat ascendeix a 75.000 €. Les diligències han sigut entregades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Sueca, Carlet i Fiscalia de Menors de València. 
E6D
Guàrdia Civil._000690

._000695