La Guàrdia Civil ha detingut a 6 dones, de nacionalitat búlgara, per delictes de furt i estafa a Benifaió i Almussafes

Domingo, 4 de julio de 2021 | e6d.es
• Els delictes es cometien, principalment, els dies de celebració dels mercats ambulants dels municipis i les víctimes eren dones de la tercera edat

 

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació BULMERCA, ha detingut a 6 dones, de nacionalitat búlgara, pels delictes de furt, estafa i pertinença a grup criminal.
La investigació va començar el mes de desembre passat de 2020, degut una sèrie de denúncies interposades en el Lloc de la Guàrdia Civil d'Almussafes. Els denunciants manifestaven que havien sigut víctimes de diferents furts i estafes en les localitats d'Almussafes i Benifaió.
Els investigadors es van adonar que la majoria dels delictes succeïen els dies de celebració dels mercats ambulants de les localitats ressenyades. Les principals víctimes eren dones de la tercera edat.
Les autores d'aquests delictes seguien a dones d'avançada edat i, amb una sèrie d'estratègies delictives, aconseguien els números personals de les seues cartilles d'estalvi o targetes de carregue en compte.
Més tard, en els mercats ambulants, al moment menys pensat de les víctimes, li sostreien les bosses o carteres. Posteriorment, les autores es desplaçaven als diferents caixers automàtics per a utilitzar les targetes o cartilles furtades, utilitzar els números personals que havien obtingut de manera il·lícita, i extraure efectiu.
Finalment, agents de la Guàrdia Civil d'Almussafes, després de realitzar les investigacions corresponents per a l'esclariment dels fets, van aconseguir identificar a les presumptes autores. El mes de juny passat van ser detingudes 6 dones, de nacionalitat búlgara, per delictes de furt, estafa i pertinença a grup criminal.
Gràcies a aquesta operació es va aconseguir desarticular un grup criminal que operava a les comarques de la Ribera Alta i Baixa de València i, com a resultat, es va aconseguir acabar amb l'alarma social produïda per aquests fets i, també, ressaltar la notable baixada delictiva de furts i estafes en aquestes zones.
Les diligències han passat a la disposició dels Jutjats de Primera Instància i Instrucció número 2 i 3 de Quart de Poblet (València).
E6D | Guàrdia Civil