La Guārdia Civil destrueix una caixa amb explosius deteriorats trobats en una vivenda de Sumacārcer

Martes, 4 de mayo de 2021 | e6d.es
• Davant la troballa de material explosiu no es deu tocar ni manipular i avisar immediatament a la Guārdia a través del 062

 

El passat dia 26 d'abril, un home va acudir a la caserna de Càrcer comunicant l'aparició d'una caixa de possibles explosius en l'habitatge d'un familiar de de Sumacàrcer mentre realitzava una neteja.
Una vegada coneguts els fets, el Grup Especial de Desactivació d'Explosius de la Guàrdia Civil de València, es va desplaçar al lloc, comprovant que es tractava d'explosius amb els etiquetatges caducats i deteriorats, es tracta de més de 10kg de AMONITA en format de cartutxos empaquetada dins d'unes maletes i 77 metres de metxa lenta.
Tots aquests efectes que es troben en molt mal estat de conservació són retirats per aquest GEDEX per a procedir a la seua destrucció de manera controlada amb mitjans propis de l'especialitat en la pedrera del municipi de Cotes.
Des de la Guàrdia Civil de València es recorda que la manera d'actuar davant la troballa d'algun artefacte explosiu consisteix a no tocar, ni manipular l'objecte i avisar immediatament a la Guàrdia Civil a través del 062.
E6D
Guàrdia Civil