La GuÓrdia Civil de Carcaixent detÚ a tres persones per estafar al voltant de 11.000 euros a una cadena d'hipermercats

Lunes, 9 de septiembre de 2019 | e6d.es
• Que han sigut efectuats en un total de 20 compres, llanšant una mitjana d'uns 520 euros aproximadament en cada estafa efectuada
._000603
Dins dels serveis establits de forma permanent, en el marc del pla d'actuacions, conegut com a “Comerç Segur”, per a la prevenció de furts i robatoris amb força, dins dels centres comercials i comerços de la localitat. La Guàrdia Civil de Carcaixent, inicia el mes de juliol passat l'Operació “CLANEROS”.
Al començament del mes de juliol, una famosa cadena d'hipermercats, de la localitat de Carcaixent, posa en coneixement, una nova modalitat d'estafa, la qual ja s'està donant en altres centres comercials repartits per tota Espanya, la qual consisteix, a suplantar la identitat de diversos clients de l'hipermercat i realitzar pagaments en caixa, utilitzant les targetes “client or” del supermercat, de manera que els implicats obtenien un doble benefici, ja que d'una banda realitzen les compres de forma fraudulenta i per un altre obtindrien uns beneficis associats a les seues targetes per les compres realitzades, acumulant un nou producte conegut com “Bitnovo” el qual podia ser canviat per noves compres o per diners en efectiu, el rastreig posterior del qual es fa pràcticament impossible.
Amb aquests imports, les persones autores d'aquests fets il•lícits, solien efectuar una compres en cada hipermercat, llançant una mitjana d'uns 520 euros aproximadament en cada estafa efectuada, per a no alçar sospites.
Com a conseqüència de les investigacions s'ha aconseguit obtindre la localització dels supermercats afectats per estafes amb el mateix “modus operandi” i la compra de targetes “bitnovo”, ressaltant per a això la distribució de les comunitats autònomes afectades sent les següents: Castella-la Manxa a les províncies de Guadalajara i Toledo, en les localitats de Guadalajara i Azuqueca d'Henares. A Andalusia, província de Sevilla, a la ciutat d'Osuna. A Catalunya, província de Tarragona, en la localitat d'Amposta. A la Comunitat Valenciana, província de València, en les localitats de Carcaixent i Burjassot.
Amb aquesta Operació, s'ha procedit a la desarticulació d'una banda itinerant, perfectament organitzada en estafes a aquesta cadena d'hipermercats, procedint a l'esclariment de cinc fets delictius, en diferents localitzacions de la geografia espanyola.
El total dels diners estafats a la cadena d'hipermercats ascendeix a un total de 11.000€ i que han sigut efectuats en un total de 20 compres, llançant una mitjana d'uns 520 euros aproximadament en cada estafa efectuada. Les diligències instruïdes han sigut entregades als Jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 7 d'Alzira.
E6D
Guàrdia Civil
._000570
.
._000049

._000006VD