La Guārdia Civil auxilia a un home que estava atrapat en una cova de la localitat de Tous

Lunes, 11 de noviembre de 2019 | e6d.es
• Efectius de la Guārdia Civil de Carlet van aconseguir auxiliar un home de 38 anys amb lesions lleus a conseqüčncia de la caiguda

._000386
El passat dia 5 de novembre, la Guàrdia Civil de València va tindre coneixement que un home es trobava atrapat sense poder eixir d'una cova de la localitat de Tous. Immediatament efectius de la Guàrdia Civil de Carlet es van desplaçar fins a la zona on se situava aquesta persona, per a iniciar auxili. Després d'aconseguir arribar fins a la seua ubicació, es va comprovar que havia caigut dins de la cova d'on no podia eixir. Els agents van poder parlar amb ell per a saber el seu estat, informant que solament tènia lesions lleus a conseqüència de la caiguda. Una vegada avaluada la situació els agents es van introduir mig cos en el forat agafant-lo pels braços fins a aconseguir traure'l d'aquest. Una vegada fora presentava lesions de caràcter lleu per la caiguda, procedint escalonadament al descens de la muntanya amb el ferit, fins als vehicles aproximadament un quilòmetre de distància, sent aquest traslladat al Centre mèdic de Carlet per un familiar per a una revisió mèdica.
Gràcies a la professionalitat i determinació que van demostrar els participants en aquesta actuació van aconseguir auxiliar a aquesta persona home de 38 anys, evitant així un mal major.
Des de la Guàrdia Civil de València es vol informar mitjançant el següent decàleg sobre la importància de la prevenció d'accidents i la manera d'actuar davant una possible incidència:
1. PLANIFICAR L'ACTIVITAT I CONSULTA LA PREVISIÓ METEOROLÒGICA. Intentant no deixar res a l'atzar.(revisar la ruta, activitat, horaris, dificultada tècnica, temperatures, etc..)
2. NO EIXIR NOMÉS A la MUNTANYA. L'aconsellable és un grup mínim de tres, així mentre un es queda amb l'accidentat un altre pot demanar ajuda.
3. AVISAR A ALGÚ DE L'ACTIVITAT QUE ES FARÀ. Informar de la ruta exacta, de les hores que ens portarà fer-la, del punt d'inici i fi d'activitat. Mai canviar a última hora i sense avisar a ningú de l'activitat a realitzar. D'aquesta forma en cas d'accident algú donarà l'avís si nosaltres no podem.
4. PORTAR ROBA, CALÇAT I MATERIAL NECESSARI I ADEQUAT PER A CADA ACTIVITAT.
5. MAI OBLIDAR ROBA D'ABRIC, ALIMENT I UNA FARMACIOLA, per al cas que alguna cosa isquera malament. Fins i tot a l'estiu.
6. NO SOBREESTIMAR LES TEUES POSSIBILITATS. Valora el teu nivell físic i tècnic en relació amb l'activitat a realitzar.
7. VALORAR LES HORES DE LLUM DE LES QUALS ES DISPOSA I NO EIXIR TARD A FER ACTIVITAT.
8. CONTROLAR SEMPRE EL LLOC EXACTE EN EL QUAL ET TROBES, per a això porta mapes, *gps, alguna aplicació mòbil que permeta saber la teua ubicació com *ALERTCOPS , etc... Assegurar-se de saber utilitzar-los.
9. PORTAR EL TELÈFON CARREGAT DE BATERIA I INTENTAR CONSERVAR-LA FINS A la FI DE L'ACTIVITAT.
10. FINALMENT CAL SABER RENUNCIAR A temps. En cas de sorgir inconvenients o dificultats imprevistes que ens facen dubtar de la conveniència de continuar l'activitat, és millor donar la volta i intentar-ho un altre dia amb una millor planificació.
Des de la Comandància de la Guàrdia Civil de València els recordem que estem a la seua disposició les 24 hores els 365 dies de l'any a través del 062.
E6D
Guàrdia Civil


 

._000517

._000436