La Generalitat inicia les obres del col•lector del carrer Sant Creu d'Almussafes

Jueves, 27 de febrero de 2014 | e6d.es
• Les obres del col•lector de pluvials es desenrotllaran durant quatre mesos

._000255
Després de tres anys de paralització, l'Ajuntament d'Almussafes podrà materialitzar un dels cinc projectes urbanístic que l'any 2009 va incorporar al Fons del Pla Especial de suport als municipis, impulsat per la Generalitat Valenciana, i que es va adjudicar al novembre del 2010. L'empresa adjudicatària de l'actuació urbanística va sol•licitar la suspensió temporal total dels treballs a finals del 2011, al no trobar-se recollit el cofinançament de la mateixa en el contracte administratiu d'obres formalitzat amb l'organisme autonòmic competent. Este fet va generar una controvèrsia entre l'empresa i la Direcció General de l'Aigua sobre la forma d'elaborar les certificacions d'obra que no es va solucionar fins a finals del passat any 2013. Aclarits els termes del cofinançament del contracte administratiu d'obres, abans de l'estiu el consistori d'Almussafes tindrà conclosa per fi una de les cinc actuacions urbanístiques que al seu dia va incloure en el Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana de la Generalitat Valenciana, per a millorar les infraestructures de diferents àrees del municipi. En concret, el projecte que s'acaba d'iniciar per part de l'empresa Corsan Corvian, Construcció S.A., a qui la Conselleria va adjudicar les obres en data de 16 de novembre de l'any 2010, firmant-se el contracte tan sols 10 dies després, és el del col•lector d'aigües pluvials del carrer Sant Creu. Les obres de construcció del col•lector estan pressupostades 366.542,56 euros, dels quals, la Generalitat finançarà el 46 per cent del cost total i la resta, que ascendirà a la quantitat de 196.035,26 euros, se sufragarà per part del propi ajuntament. “L'objectiu d'esta actuació se centra a pal•liar les revingudes patides en la zona nord del nucli urbà en època de fortes pluges”, explica el regidor d'Obres Públiques i Servicis, Jesús Salesa.
El nou col•lector, que estarà conclòs en aproximadament quatre mesos, canalitzarà les aigües des del carrer Major i carrer València fins a la ronda Est, és a dir, arreplegarà totes les aigües pluvials de la part nord de la població i, més concretament, les del col•lector del carrer Sant Miquel, element de la xarxa que incorpora les aigües de la zona esportiva i de la Llar del Jubilat. “El que pretenem és que les aigües es canalitzen fora del nucli urbà pel carrer Sant Creu i la ronda i amb això alleugerisquen el col•lector del carrer Cano, que és on en l'actualitat es concentren totes les aigües d'esta àrea d'Almussafes”, detalla l'edil.
Amb l'objectiu d'evitar les majors molèsties als veïns de la zona i que els accessos al trànsit pel carrer Sant Josep estiguen plenament garantits durant el període d'execució dels treballs, tant la direcció de l'obra com els tècnics de l'ajuntament han decidit que es realitze en dos fases.
Ajuntament d'Almussafes