La Federacio d'Associacions de Mares i Pares de la Ribera Alta inicia una nova etapa

Martes, 19 de diciembre de 2017 | e6d.es
• Amb els reptes d'augmentar la representació i reduir la concentració d'alumnat amb necessitats de suport educatiu

._000519
._000520
Fèlix Aranda, de l'AMPA de l'institut Bernat Guinovart d'Algemesí, liderarà els pròxims dos anys l'agrupació comarcal Fèlix Aranda, president de l'AMPA de l'institut Bernat Guinovart d'Algemesí, fou elegit el dijous 14 de desembre com a nou president de l'Agrupació Comarcal de FAMPA, la federació valenciana de les associacions de mares i pares, a la Ribera Alta.
Aranda relleva en el càrrec a l'alzireny Sergio García-Rojo, de l’AMPA del col•legi Federico García Sanchis. L'elecció del nou president va tindre lloc durant l'assemblea celebrada al col•legi Víctor Oroval de Carcaixent per a la renovació dels càrrecs de l’agrupació comarcal.
Juntament amb Aranda es van designar els nous membres de l'agrupació, que representen a les AMPA dels col•legis Rafael Comenge d'Alberic, José María Boquera de Carcaixent i Ribalta d'Algemesí, i als instituts Vicent Gandia de Castelló de la Ribera, Pere d'Esplugues de la Pobla Llarga i Arabista Ribera de Carcaixent, així com el propi Bernat Guinovart d'Algemesí.
Un dels reptes de la nova agrupació comarcal és aconseguir una major representació a la Ribera Alta, tot iniciant contactes amb les AMPA per incorporar almenys un representant de cada poble al consell, per tal d'augmentar la participació i el compromís de les famílies d'alumnes a nivell comarcal: “En els pròxims dies aniré recopilant informació per a elaborar el pla a seguir per a impulsar i dinamitzar la comarca amb la vostra ajuda i il•lusió”, va anunciar Aranda. També a través del foment de la constitució de coordinadores d'AMPA als municipis, a l’estil de la coordinadora de Carcaixent, present a l'assemblea, una agrupació molt activa.
Els membres cridaren l'atenció sobre la nul•la presència de representants de les famílies d'Alzira, capital de la comarca, on a hores d'ara precisament està reorganitzant-se la coordinadora de les AMPA locals. El president de FAMPA-València, Màrius Fullana, va assistir a l'acte i va exposar quines són les línies de treball obertes a la federació —que té representació al Consell Escolar Valencià i a la Mesa de Mares i Pares, d'àmbit autonòmic—: “La defensa d'una escola pública de qualitat, laica, coeducativa, en valencià i plurilingüe; el canvi del sistema educatiu, que desaparega la concertació i acabar amb les retallades i fomentar el treball conjunt amb professorat i alumnat, creant comunitats educatives”.
A l'assemblea, però, es va posar també de manifest la preocupació de les AMPA riberenques per l’excessiva concentració de l'alumnat amb necessitats educatives especials i de compensació educativa als centres públics, tot i que la llei obliga al repartiment equilibrat d'aquest a tots els centres sostinguts amb diners públics (és a dir, a públics i concertats), davant la passivitat en molts casos de la Inspecció Educativa i de les Comissions Municipals d'Escolarització.
En aquest sentit, es va acordar crear una grup de treball per tal d’arreplegar informació i proposar solucions. Aquesta iniciativa va ser ben acollida i es traslladarà també a la Junta de Govern de FAMPA València.
Altres temes que preocupen a les AMPA de la Ribera Alta són l'estat de les infraestructures educatives, la retirada del fibrociment, el nou model plurilingüe i l'organització dels temps escolars. Així també, es va incidir en la importància de la formació per tal de conèixer els drets com a mares i pares davant dels propis centres educatius i de l'administració i es va anunciar la posada en marxa d'un banc de recursos on es compilaran les activitats i projecte d'èxit de les AMPA que estarà a l'abast de totes les associacions.
FAMPA de la Ribera Alta