La dona detinguda a Cullera tenia contacte amb terroristes jihadistes i planejava viatjar a Síria per a unir-se a DAESH

Viernes, 13 de noviembre de 2020 | e6d.es
• La jove, que havia mostrat el seu desig per “convertir-se en màrtir”, preparava la seua ràpida partida a Síria on anava contraure matrimoni amb un terrorista jihadista

 

Agents de la Policia Nacional van detindre a la localitat de Cullera a una jove espanyola per la seua presumpta participació en els delictes d'integració en organització terrorista, finançament, desplaçament a zona de conflicte i apologia del terrorisme.
L'operació ha sigut duta a terme per agents de la Comissaria General d'Informació, amb la col•laboració de la Brigada Provincial d'Informació de Màlaga i la Brigada Provincial d'Informació de València.
La Fiscalia de l'Audiència Nacional i del Jutjat Central d'Instrucció número u han supervisat la investigació, la qual ha comptat amb la participació del Centre Nacional d'Intel•ligència (CNI) i de l'Agència EUROPOL. 
La investigació va començar quan els agents van detectar la presència d'una dona fortament radicalitzada en la localitat valenciana. Després de realitzar les oportunes gestions es va comprovar com la detinguda havia patit un canvi radical, passant de portar una vida totalment occidentalitzada a vestir el *niqab i defensar els preceptes més radicals del jihadisme.

Va viatjar a Turquia el gener passat
El gener passat, la detinguda va viatjar fins a Turquia on va entrar en contacte amb membres de les estructures jihadistes assentats en el nord-oest de Síria. Després del seu retorn al seu domicili a Cullera, va continuar mantenint de manera permanent aquestes interaccions arribant a enviar prop de 5.000 euros a membres de *DAESH a través de facilitadors assentats en aqueix país.
Els especialistes en la lluita antiterrorista van detectar que en els contactes de la detinguda amb els combatents terroristes, aquesta els animava a continuar amb la jihad violenta i s'oferia per a ser la seua esposa.

Planejava viatjar a Síria a la fi del mes de novembre
Amb la finalitat de contraure matrimoni amb un dels jihadistes que va conéixer a través de les xarxes socials, el mes de setembre passat, la investigada va deixar el seu treball dedicant-se de manera exclusiva a la recopilació de diners, que obtenia a través de la comissió d'il•lícits penals, per a sufragar-se el viatge a “zona de conflicte”.
La detinguda tenia previst dur a terme el viatge a Síria a través de Turquia a la fi del present mes. Així, hauria planificat fer-se amb documentació falsa amb la qual poder ocultar la seua nacionalitat espanyola i arribar a la zona fronterera de Turquia amb Síria. Allí un passador l'ajudaria a travessar la frontera i arribar a la zona controlada pels jihadistes en el nord-oest de Síria, comptant per a això amb el suport dels seus contactes en aqueix país.
Els investigadors, analitzada tota aqueixa informació, agreujada pel seu desig de “ser màrtir” i el seu  recent  enaltiment als atemptats comesos a França, van decidir procedir a la seua immediata la seua detenció i  neutralitzar l'amenaça que representava.
Durant l'operació realitzada dimecres passat, els agents van practicar dos registres domiciliaris on van intervindre nombrós material electrònic i documentació. En el matí del dia de hui, la detinguda ha sigut posada a la disposició del titular del Jutjat Central d'Instrucció número u, decretant el seu ingrés a la presó.
E6D
Policia Nacional