La Diputada de Assessorament Municipal s’ha reunit hui amb l’alcalde de Real

Jueves, 23 de marzo de 2017 | e6d.es
• Per conéixer els avanços en els treballs en aquesta materia que s’estan duent a terme al municipi
.
-000049
La diputada d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia, ha visitat el municipi de Real, en la comarca de la Ribera Alta, en el qual s'ha reunit amb el seu alcalde, Alejandro Blasco, en la seu municipal. El principal motiu, conéixer els avanços de l'inventari de béns de la localitat, una assistència que la Corporació presta des de 2013 com a resposta a la demanda del Ministeri d'Hisenda que s'incloga en tots els pressupostos municipals.
“Hi ha una gran quantitat d'ajuntaments que estan demanant aquest servei, ja que la nova llei els obliga a açò. Molts municipis s'estan posant al dia, però hi ha molt de treball per fer”, ha assenyalat la diputada. Des de 2013, la Diputació de València ha assistit a més de 60 municipis per a realitzar el seu inventari de béns. “Suposa saber què béns té un ajuntament. És una iniciativa molt positiva, perquè d'aquesta manera la ciutadania sap què té el seu Consistori”, ha indicat l'alcalde de Real, Alejandro Blasco.
L'inventari de béns és una tasca que cada ajuntament ha d'incloure en els seus pressupostos, un treball que es manté viu en el temps i que requereix una actualització permanent, ja que el valor dels béns depèn en moltes ocasions de circumstàncies conjunturals, inversions que s'han fet en els mateixos, i una sèrie de factors que s'han de tenir en compte. La Corporació provincial assisteix als municipis en aquest servei, especialment als més xicotets, a través de la contractació d'una empresa externa que s'encarrega de realitzar els treballs sota la seua supervisió. D'aquesta manera, la institució subvenciona una part de les tasques, mentre que el Consistori aporta la resta.
“L'assistència que oferim, com l'inventari de béns o els plans generals, són treballs que aquests ajuntaments no podrien fer sense l'assistència de la Corporació”, ha assegurat Conxa Garcia, qui així mateix ha destacat la disponibilitat d'aquest servei per als municipis. Entre les funcions de l'Àrea dirigida per la diputada es troba l'assistència Jurídica, Comptable, Econòmica i Tècnica als municipis valencians, especialment als de menor capacitat econòmica i de gestió.
DIVAL