La Diputació injecta 300.000 euros en el xicotet comerç per a ajudar el sector a superar la crisi

Viernes, 15 de mayo de 2020 | e6d.es
• Per a la dinamització dels comerços i associacions comercials dels pobles i a assessorament per a accedir a ajudes

._000748
La Diputació de València subvencionarà amb 150.000 euros a Unió Gremial i altres 150.000 a Confecomerç per a ajudar al sector del xicotet comerç dels municipis de la província a superar la crisi causada per la pandèmia. Així ho ha acordat el president, Toni Gaspar, amb els màxims responsables d’estes federacions, Juan Motilla i Rafael Torres.
La destinació concreta d'estos 300.000 euros quedarà definida en els pròxims dies després de les reunions entre els responsables de la corporació provincial i els representants del sector, si bé s'ha fixat com a punt de partida que les ajudes aniran dirigides a accions de promoció i sensibilització, campanyes de publicitat, així com a la contractació de tècnics que donen suport i assessorament als associats d'estes federacions.
En paraules del president Gaspar, “hem fet un primer pas per a contribuir a la reactivació i dinamització del comerç local als pobles, part fonamental de l'economia dels nostres municipis, i la millor manera de començar és secundant econòmicament a les dos principals associacions que integren al comerç de la nostra província”.
Per part seua, els responsables de Unió Gremial i Confecomerç agraïxen a la Diputació la ràpida resposta a una petició d'ajuda que han fet extensible a la resta d'administracions. Totes dos institucions coincidixen que les necessitats del sector en esta crisi no sols passen per les ajudes directes al comerç de proximitat per a ajudar-lo a superar esta situació extrema, sinó també per l'assessorament de tècnics qualificats que puguen tindre un diàleg permanent amb els ajuntaments i l'Administració pública en general perquè qualsevol pime o autònom tinga opció d'accedir a les ajudes que van sorgint.

Milers de llocs de treball
Unió Gremial és la Federació de Gremis i Associacions del Comerç Valencià, la patronal majoritària a nivell provincial referent a autònoms i xicotetes i mitjanes empreses amb més de 7.000 punts de venda que sustenten 20.000 llocs de treball. Quant a Confecomerç, la Confederació d'Empresaris del Comerç, Serveis i Autònoms de la Comunitat Valenciana, la plataforma representa a 175 associacions sectorials i territorials. 
DIVAL

 

._000296

._000389

._000351