La Conselleria ha comenšat a adoptar mesures relacionades amb la reorganitzaciˇ de recursos en Atenciˇ PrimÓria

Domingo, 22 de marzo de 2020 | e6d.es
• Amb l'objectiu de "garantir l'establiment de torns de treball del personal i poder assegurar equips de substituciˇ"

._000759
La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut per a actualitzar la informació sobre la incidència del *coronavirus en la Comunitat Valenciana i ha confirmat 258 nous casos, que eleven a 1.363 el total de casos positius, dels quals 476 es troben ingressats a l'hospital i 84 d'ells en l'UCI.
La consellera informat a més de que la Conselleria ha començat a adoptar una sèrie de mesures relacionades amb la reorganització de recursos en Atenció Primària, sobretot recursos humans, amb l'objectiu de "garantir l'establiment de torns de treball del personal i poder assegurar equips de substitució", ha apuntat. Aquestes mesures s'aniran adoptant de manera progressiva en funció de les necessitats.
En aquesta línia, des d'aquest mateix dissabte, 21 de març, s'ha procedit a la reorganització de l'atenció a les persones usuàries del centre de salut de Rafalafena de Castelló, que seran ateses en els centres de salut de Fernando el Catòlic i Illes Columbretes. L'atenció estarà garantida en aquests centres de salut i també via telefònica. A més, des de dilluns que ve, el personal sanitari de l'hospital Clínic de València que passa consulta en el Centre d'Especialitats del Grau, atés que s'han suspés les consultes no urgents, passarà a reforçar l'assistència en el centre hospitalari.

"No juguem. Siguem responsables"
La consellera ha volgut tornar a llançar un missatge de responsabilitat per a tota la ciutadania recordant que "cal complir les normes de confinament". "Les eixides només estan permeses per a gestions molt concretes; si no és per a dur-les a terme, per favor, no isquen al carrer", ha remarcat.
"No juguem. Siguem responsables. Crec que la societat ja és conscient de la situació en la qual estem, però un només es cuida si roman confinat", ha agregat Barceló. Per això, ha emplaçat a seguir les indicacions de les forces de seguretat de l'Estat, que vetlen perquè es complisquen aquestes normes cada dia als carrers i a les quals ha mostrat el seu agraïment pel treball que duen a terme.
"No posen en joc a la resta dels ciutadans i ciutadanes per no complir aquestes normes", ha indicat.
G.V.._000627

._000729