La Comunitat Valenciana rebrà 100 milions d'euros per a polítiques d'ocupació durant aquest any

Lunes, 6 de abril de 2020 | e6d.es
• Nomdedéu ha manifestat la necessitat que la formació professional ocupacional seguisca en l'àmbit del Ministeri de Treball "el seu espai natural i on es treballa conjuntament amb els agents socials"
 
._000410
La Comunitat Valenciana rebrà 100 milions d'euros per a polítiques d'ocupació durant aquest any. Així ho ha anunciat aquest dimecres la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, al secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu durant la Conferència Sectorial d'Ocupació que s'ha celebrat de manera telemàtica.
Durant la reunió el responsable d'Ús de la Comunitat Valenciana ha recalcat que l'ús dels fons de polítiques actives per a sufragar polítiques passives és puntual i ha de ser revisable en el curt termini. Nomdedéu s'ha referit així a la modificació de la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per la qual, de manera excepcional, permetrà que la quota de formació professional per a l'ocupació que paguen empreses i treballadors es destine a finançar les prestacions.
"Estem vivint una situació excepcional i els serveis autonòmics d'ocupació hem de ser solidaris amb el pagament de les prestacions". No obstant això, ha matisat que aquesta "cessió" és una cosa provisional i a causa de l'excepcionalitat del moment. "Els fons han de recuperar-se amb un ajust entre ministeris i han d'estar a la disposició de les autonomies en un breu termini de temps", ha continuat. No obstant això Nomdedéu ha informat que les autonomies s'han emplaçat a una nova Conferència pròximament per a tractar tots els temes.
D'altra banda, Enric Nomdedéu ha manifestat en el transcurs de la reunió la necessitat que la formació professional ocupacional, seguisca en l'àmbit del Ministeri de Treball, ja que, com ha expressat és "el seu espai natural i on es treballa conjuntament amb els agents socials".
G.V.

 

._000733

._000771

._000565