La Comunitat Valenciana aplica el toc de queda fins al pròxim 9 de desembre

Sábado, 24 de octubre de 2020 | e6d.es
• Prohibit circular sense justificació de 12 de la nit fins a les sis de la matinada

 

La imposició del toc de queda a València afectarà únicament les hores més tardanes de la nit i, fonamentalment de la matinada, ja que el seu objectiu és tallar d'arrel els brots que sorgeixen en determinades activitats socials com el botelló o les festes privades. El toc de queda començarà a la Comunitat Valenciana cada dia a les 12 de la nit i es prolongue fins a les sis del matí. Aquest horari no afectaria, no obstant això, als treballadors del torn de nit, ja que, igual que va ocórrer durant el confinament decretat amb l'estat d'alarma, una de les exempcions per a moure's amb llibertat era l'haver d'anar a treballar.
En principi la duració del toc de queda en la Comunitat Valenciana serà fins al 9 de desembre, encara que en realitat la continuïtat o no d'aquesta mesura la determinarà els resultats que llance; és a dir, podria allargar-se en cas que la reducció de nous casos de COVID-19 no siga l'esperada.

Excepcions del toc de queda
- Acudir al treball en torn de nit.
- En el cas d'acudir a l'hospital per urgència mèdica.
- Per a atendre persones dependents.

Mobilitat durant el toc de queda
El toc de queda a València limitarà els moviments durant les hores en les quals s'establisca, però la resta del dia l'activitat serà la normalment establida. Segons va anunciar el president de la Generalitat Ximo Puig està previst que dure fins al 9 de desembre. La Comunitat Valenciana es converteix així en una de les poques autonomies a assumir com a pròpia la restricció malgrat que és, encara, una de les regions que millor està d'Espanya.
E6D