La Companyia Maduixa de Sueca triomfa a la Biennale de la Danse de Lyon

Lunes, 31 de mayo de 2021 | e6d.es
• És l’única representació espanyola en la gran cita internacional de la dansa

._000351
La Biennale de la danse de Lyon, una de les majors cites de la dansa en l’àmbit internacional, es va rendir este passat cap de setmana a l’espectacle Mulïer, de la Companyia Maduixa. La producció escènica dels suecans va respondre impecablement a les expectatives creades durant els dies previs a les tres ciutats de Lyon on anava a representar-se la premiada Mulïer, on s’havia penjat el cartell de “complet” en totes les representacions programades. La companyia suecana va captivar a la Biennale als nombrosos professionals d’arreu del món que acudiren a la cita per gaudir de les propostes de dansa contemporànies més actuals del panorama internacional. No serà l’última aturada de la Companyia Maduixa a terres franceses, ja que el treball dels suecans tornarà al país veí a l’octubre per completar tres representacions més ajornades per la Biennale a causa de la pandèmia.
Estrenada l’any 2016, Mulïer ha anat recollint importants guardons  com els Premis MAX al millor espectacle de carrer i a la millor composició musical, el Premi Moritz de Fira Tàrrega i quatre premis de les Arts Escèniques Valencianes entre d’altres, i no ha parat de representar-se arreu del món, sobretot abans de l’obligada parada per la pandèmia de la Covid-19. Mulïer ha participat en diferents cites internacionals com el Festival de les Arts de Costa Rica, considerat el festival més gran de teatre de carrer a Centreamèrica i ha visitat més de vint països com Itàlia, Polònia, Nicaragua, Hondures, El Salvador, Taiwan, Corea del Sud, Regne Unit, Alemanya, Portugal, Àustria, Dinamarca o Suïssa entre d’altres. En l’àmbit internacional, cal destacar que la gira de Maduixa amb Mulïer -creada amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca i l'Institut Valencià de Cultura- continuarà la pròxima setmana a Portugal on visitaran el Festival 23 Milhas de Ílhavo.

El llenguatge de Maduixa
Mulïer és un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines. Una arriscada producció en la qual s'han investigat els límits físics amb la dansa i l'equilibri, i on el moviment se suma a la poesia, la força i les emocions. L'espectacle naix de la necessitat d'explorar la identitat femenina a través del joc corporal, posant l'accent en la imatge, la poètica visual i la narració per arribar a la sensibilitat de l'espectador. Mulïer és un homenatge a totes les dones que durant segles i segles d'opressió han lluitat i segueixen lluitant amb la finalitat de mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret a ballar i córrer lliurement en la nostra societat. Maduixa compagina la seua gira amb els assajos de la nova producció, Migrare, que s’estrenarà el pròxim setembre a la ciutat don és companyia resident, Sueca.

Companyia Maduixa