25/03/2019

POBLACIONS » Sueca » Ciclisme » Esports

La ciclista de Sueca Sara Bonillo lidera la Copa d'Espanya junior en guanyar a Eibar

Va competir en la prova open juntament amb les millors ciclistes elit i sub23 espanyoles

._000566
._000627
La ciclista suecana Sara Bonillo continua la seua progressió i este diumenge, a la localitat guiposcoana d'Eibar, va aconseguir la victòria en la prova junior i el lideratge en la prestigiosa Copa d'Espanya de ciclisme femení. La corredora de l'equip Delikia - Ginestar, de 18 anys recent complits, va competir en la prova open juntament amb les millors ciclistes elit i sub23 espanyoles i va creuar la línea de meta al lloc 21 absolut, sent la primera junior en fer-ho.
El Gran Premio Ciudad de Eibar va inaugurar la Copa d'Espanya de ciclisme femení amb un recorregut exigent de 78 quilòmetres, amb l'Alt de San Miguel - de tercera categoria- com a jutge a només 11 quilòmetres de l'arribada. Fins eixe moment, Bonillo i altres quatre ciclistes juniors aconseguiren aguantar el ritme de les ciclistes professionals del Movistar Team, dominadores de la cursa en tot moment.
"En l'Alt de San Miguel, de quatre quilòmetres, vaig posar el meu ritme sense perdre de vista a les corredores de la meua categoria. Sabia el que m'esperava perquè el dia d'abans l'havia pujat el port amb les meues companyes. Em vaig trobar bé pujant, encara que on realment me la vaig jugar va ser en la baixada", explica la suecana.
Precissament en eixe ràpid descens cap a Eibar va ser on Sara Bonillo i una altra junior, la navarresa Idoia Eraso, aconseguiren obrir distància respecte la resta de corredores de la categoria. Els últims dos quilòmetres, ja pels carrers de la localitat guiposcoana, eren en pendent i en els últims metres la suecana va ser més rápida que Eraso i es va fer amb la victòria. A 16" de les dos arribaven la madrilenya Carolina Esteban, la basca Naia Amondarain i la francesa Axelle Guirado.
"Porte dos mesos i mig entrenant amb la mirada posada en la Copa d'Espanya. És un dels meus objectius esta temporada en la que sóc junior de segon any. M'agradaria fer-ho bé en les set proves. De moment no han pogut començar millor les coses", sosté Sara Bonillo.
La segona prova de la Copa d'Espanya de ciclisme femení es disputarà este proper diumenge, 31 de març, a Almería. El Trofeo Bajo Andarax tornarà a posar a prova a les millors ciclistes del país i allí estarà la suecana Sara Bonillo lluint un maillot roig de líder que tractarà de defensar. La Copa d'Espanya consta enguany de set proves puntuables. A banda d'Eibar i Almería, la competició arribarà a Noja (Cantabria) el 7 d'abril, Dos Hermanas (Sevilla) el 28 d'abril, Balmaseda (Biscaia) el 4 de maig, Estella - Lizarra (Navarra) el 22 de juny i al Valle de Mena (Burgos) el 20 de juliol.