| Edición diaria núm: | Año: 9 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Miércoles, 9 de septiembre de 2020

POBLACIONES » Almussafes » La Casa Consistorial d'Almussafes renova alguns dels seus banys per a fer-los accessibles
» Instalaciones » Urbanismo, infraestructuras y vivienda

La Casa Consistorial d'Almussafes renova alguns dels seus banys per a fer-los accessibles

Les obres, que s'han adjudicat per 15.898 euros, compten amb una subvenció de la Generalitat Valenciana que suposa el 45% del total invertit


._000777
._000410
Les dues plantes superiors de l'edifici de l'Ajuntament d'Almussafes estan sent sotmeses aquests dies a una intervenció urbanística amb l'objectiu de convertir en accessibles els seus lavabos. La intervenció, adjudicada per 15.898,19 euros a una empresa local, dels quals el consistori aporta el 55% i la Generalitat Valenciana la resta, inclou la renovació total d'aquests espais. “El camí que vam iniciar en 2016 per a millorar les condicions d'accessibilitat de la ciutadania, el full de ruta del qual està recolzat per l'Agència per a la Defensa i Promoció de l'Accessibilitat (ADEPA) i la Universitat Politècnica de València (UPV), continua avant amb la mateixa força que el primer dia”, destaca la regidora d'Urbanisme, Davinia Calatayud.
L'Ajuntament d'Almussafes prossegueix amb el desenvolupament del seu Pla d'Accessibilitat Municipal, un ambiciós projecte amb el qual a poc a poc s'estan eliminant les barreres urbanístiques i arquitectòniques de tots els espais públics de la localitat. L'última actuació emmarcada en aquest àmbit és la que s'ha posat en marxa a l'interior de la casa consistorial, on aquests dies s'està procedint a l'adequació dels lavabos de la primera i la segona planta perquè complisquen els requisits establits en l'actual normativa d'accessibilitat.
Les obres, que es van iniciar la setmana passada i compten amb un pressupost total de 15.898,19 euros, consisteixen en la renovació completa dels citats banys, incloent la substitució dels barandats, els sanitaris, la il·luminació, el paviment, les portes d'accés i els accessoris necessaris per a permetre la seua utilització per part de persones amb problemes de mobilitat, com les barres de suport i el polsador d'emergència, entre altres elements. L'Ajuntament finança el 55% de la intervenció, mentre que el 45% restant el sufraga la Generalitat Valenciana gràcies a una subvenció concedida a través de la Conselleria de Presidència.
“El camí que vam iniciar en 2016 per a millorar les condicions d'accessibilitat de la ciutadania, el full de ruta del qual està recolzat per l'Agència per a la Defensa i Promoció de l'Accessibilitat (ADEPA) i la Universitat Politècnica de València (UPV), continua avant amb la mateixa força que el primer dia. En aquest cas estem actuant sobre una infraestructura que es va construir fa diverses dècades i que cal adaptar per a continuar fent passos cap a la inclusió real d'un col·lectiu que ha de comptar amb les mateixes oportunitats de participació social que la resta de la ciutadania”, ressalta la regidora d'Urbanisme, Davinia Calatayud.

Intervenció
La primera de les tasques desenvolupades en la intervenció ha sigut l'enderrocament de tots els elements interiors dels banys per a adequar l'espai i permetre l'execució d’uns nous amb lavabo i vàter en cadascun d'ells. Per a això, s'han demolit els barandats d'accés i de distribució interior, la fusteria existent, els aparells sanitaris, els accessoris, el fals sostre, el paviment ceràmic i el revestiment de parets. Així mateix, també s'ha desmuntat la xarxa elèctrica i la de fontaneria, en aquest cas en la part en la que es modifica la ubicació dels aparells sanitaris per a executar els quatre buits en el forjat existent que serviran de connexió de la nova ubicació dels vàters i els lavabos.
A continuació, s'iniciaran els treballs d'obra de paleta necessaris per a l'habilitació dels nosu lavabos, fase en la qual s'executarà un nou barandat de tancament, s'instal·laran les portes, que seran corredisses, l'enrajolat de parets, la col·locació del paviment ceràmic i del fals sostre, l'arrebossat de la part externa de l'envà de tancament, amb els seus corresponents sòcols, i la resta dels acabats i pintures necessaris tant a l'interior com a l'exterior. Finalment, es col·locarà un vàter i un lavabo per bany i la resta dels accessoris necessaris per al funcionament d’aquests espais, com les lluminàries, els endolls, dues barres de suport i polsadors d'emergència, seguint les instruccions recollides en els plans del projecte, que està executant l'empresa local Construcciones y Rehabilitaciones Tot Obra, S. L.
Ajuntament d'Almussafes

 

._000389

._000351
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.