La 6a Carrera i Marxa de la dona de Sueca sumen per la diabetis

Martes, 24 de abril de 2018 | e6d.es
• La ciutat acollirÓ una nova ediciˇ de la doble iniciativa el pr˛xim diumenge 6 de maig

._000296

._000344
El primer diumenge de maig, Sueca es mou per les dones. El pròxim dia 6, la ciutat  acollirà la 6a edició de la Carrera i la Marxa per la Dona. La prova, que ha sigut recentment presentada a la Casa de la Cultura de Sueca, se suma enguany a una altra bona causa. Com ve sent habitual, la doble iniciativa compta amb una dimensió social que s'evidencia amb la finalitat solidària que la caracteritza, en este sentit, els esforços del club organitzador, el Club d'Atletisme Corriols, es dirigiran en l'actual edició a la lluita contra la diabetis.
El president del club, Vicent Pérez, va estar l'encarregat de presentar les característiques tècniques de la prova que compta també amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sueca. La carrera serà de participació exclusivament femenina, constarà d'un recorregut de 6km i el tret d'eixida es donarà a les 10:30 hores a l'Estadi Municipal Antonio Puchades. D'altra banda, la distància de l'itinerari de la marxa, oberta a la participació de totes i tots, serà de poc més de la meitat que la carrera, amb 3,6 km de recorregut, i l'eixida es donarà al voltant de les 10:50 hores, com és habitual, des de la Plaça de l'Ajuntament de Sueca. 
Rocío Llinares, qui també és membre del club organitzador, va intervindre en representació del col·lectiu de familiars de persones amb diabetis per explicar com poden sumar-se els participants a la causa. Així, el club oferirà la possibilitat de realitzar inscripcions de caràcter solidari al dorsal 0. Les quantitats aportades voluntàriament a este dorsal es destinaran a la investigació de la malaltia.
A més a més,  en la mateixa presentació de la prova es va oferir prèviament una xerrada informativa sobre els beneficis de l'exercici en la salut, a càrrec de la infermera  educadora en diabetis, Paula Planells, i els pròxims divendres, el club instal·larà un estand a la plaça de l'Ajuntament per realitzar a tot aquell que vulga la prova de glucosa. Tanmateix, el club ha posat a la venda també unes polseres solidàries per tal de recaptar fons per a la investigació de la diabetis que es destinaran a l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe.
L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, va insistir també en el vessant solidari d'esta activitat. “A més de l'esforç organitzatiu cal reconéixer la contribució social de la gent de Corriols que enguany dediquen la carrera a fer visible esta malaltia que freqüentment no es manifesta en aquells que la pateixen” va afegir la màxima autoritat local.
El regidor d'Esports, Vicent Baldoví, també va destacar la implicació del club amb altre col·lectiu local. En este sentit, Baldoví va ressenyar la participació del Centre Ocupacional de Sueca en la iniciativa, al qual s'ha encarregat el disseny i l'elaboració dels trofeus de la carrera. Una vegada més, les corredores podran participar en les categories de germanes, mare i filla, cunyades, cosines i enguany també, com a novetat, carros.
Les inscripcions en la carrera es realitzaran a través de la pàgina web www.multiesport.es per 5 euros fins el diumenge 29 d'abril. A partir d'esta data i fins el tancament del termini de les inscripcions, que finalitzarà el pròxim dijous 3 de maig a les 23:00 hores, el preu de la participació serà 6 euros. Els dorsals podran recollir-se al Mercat Central de Sueca La Plaça, el pròxim dissabte 5 de maig, i en el punt d'eixida el mateix dia de la carrera.
Pel que fa als interessats a participar en la marxa, les inscripcions es realitzaran en les botigues “Actual Esport” (c/ Sant Domènech), “Atmosfera Esport” (c/ Utxana) i “Carpio Esport” (plaça de l'Ajuntament). El preu de la inscripció a la marxa serà de 5 euros, i els interessats en participar-hi podran apuntar-se del 23 d'abril al 3 de maig, a les botigues d'esport esmentades, o el 4 i 5 de maig, també al Mercat Centra de Sueca.
Ajuntament de Sueca