II Marató de Donació de Sang de Sueca organitzada per la Falla Bernat Aliño

Sábado, 16 de diciembre de 2017 | e6d.es
• En col·laboració amb el Centre de Transfusions de Sang de la GVA i amb el suport de l'Ajuntament de Sueca

._000006
Sueca ha celebrat este dijous, 14 de desembre, l'última campanya de donació de sang de l'any. Per segon any consecutiu, la Falla Bernat Aliño de Sueca s'ha sumat a la iniciativa que ha coorganitzant junt amb el Centre de Transfusions de Sang de la Generalitat Valenciana i amb el suport de l'Ajuntament de Sueca. Un total de 114 persones han acudit a la crida solidària de la segona Marató de Donació de Sang de Sueca. Segons els organitzadors la jornada ha estat tot un èxit, atés que pràcticament s'ha complit amb les previsions. De les 114 persones, 103 van poder donar, de les quals 92 són donants habituals a Sueca i 11, nous donants.
L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i altres regidors de la corporació municipal; la Fallera Major de Sueca, Tània Sáez i el president de la Junta Local Fallera, Bernardo Garrigós, junt amb les representants falleres de la comissió amfitriona, la Falla Bernat Aliño, i representants de l'Associació de Donants de Sang de Sueca van participar també en la jornada.
En finalitzar les donacions, es va procedir al tradicional sorteig de regals organitzat per l'Associació de Donants de Sang de Sueca. Els obsequis podran recollir-se al llarg de la setmana vinent, de dilluns a divendres, entre les 18:00 i les 20:00 hores, a la seu del col·lectiu (c/ València, nº 58). Donar sang és un gest que salva vides. La donació s'aprofita per a el tractament d'hemorràgies provocades per malalties, accidents, intervencions quirúrgiques, trasplantaments, etc.
La donació no es perjudicial per a la salut, i els únics requisits imprescindibles per a fer-se donant són: ser major de 18 anys i menor de 65, pesar més de 50 kg i no tenir ninguna contraindicació, la qual cosa es garanteix mitjançant la prèvia valoració mèdica i els exàmens pertinents.
Ajuntament de Sueca