Ha mort Francesc de Paula Burguera

Sábado, 17 de octubre de 2015 | e6d.es
• Periodista, assagista i polític nascut a Sueca

Francesc de Paula Burguera, el periodista, assagista i polític, nascut a Sueca, ha mort aquest divendres als 87 anys d’edat. L’Ajuntament de Sueca no ha comunicat la noticia abans per desig exprés de la família.
Amb la mort de Burguera, Sueca acomiada una de les figures més importants de la seua historia recent. La seua trajectòria i el seuc ompromís cívic amb la nostra terra han estat reconeguts per diferents institucions, així en els darrers anys, Burguera ha rebut direferents reconeixements cívics i culturals per part de diferents institucions. En aquest sentit, l’any 1998 l’Ajuntament de Sueca, el seu poble natal, li va concedir la Medalla d’Or de la Ciutat i el mateix any va ser distingit també amb la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya. Més recentment, el 2008, va rebre el IX premi Vicent Ventura, concedit per les Universitats de València i per la Universitat Jaume I de Castelló. Tanmateix va ser nomenat membre de l’Ordre del Mèrit Constitucional amb tractament d’excel·lentíssim senyor.
L’Ajuntament de Sueca ha decretat, a partir de hui, tres dies de dol per la mort d’aquest il·lustre veí. D’altra banda, aquest diumenge l’Ajuntament acollirà al Saló de Plens la capella ardent que estarà oberta des de les 11 hores del matí fins les 20 hores de la vesprada. La missa funeral tindrà lloc el proper dilluns, a les 11 hores, a la Capella del Santíssim Crist de l’Hospitalet de Sueca. Francesc de Paula Burguera será soterrat al pavelló de fills il·lustres del Cementiri Municipal de la ciutat.
Ajuntament de Sueca