Guadassuar i la comarca ja disfruten de la XXIV Fira Agrícola i Industrial

Viernes, 27 de enero de 2017 | e6d.es
• També este dissabte, després d’ajornar-la el passat cap de setmana pel mal oratge, els festers de Sant Vicent recuperaran la “Repartició de la Carn”

 
María Teresa Cháfer, directora general de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna, ha inaugurat la XXIV Fira Agrícola i Industrial de Guadassuar. Ha estat acompanyada per Salvador Montañana, alcalde de la localitat; Vicent Rosell Colomer, regidor d’Urbanisme i Agricultura; membres del Consistori i alcaldes i alcaldesses de la comarca.
La Fira Agrícola i Industrial enguany compta amb la participació de més de trenta expositors, la majoria punters del sector, “després de solucionar els problemes d’agenda de la passada edició i de fer front a malintencionats comentaris per fer creure als expositors que pagarien més diners per a participar”, afirma Salvador Montañana, alcalde de Guadassuar.
La Fira Agrícola de la Ribera torna als seus orígens i té lloc en les dates en les quals va ser creada. “Estem d’acord que l’agricultura és el principal i més important motor econòmic del nostre poble i, fins i tot, de la nostra comarca;  Guadassuar sempre ha ofert les últimes novetats en maquinaria i productes per als llauradors”, assenyala Montañana.
“Des de l’Ajuntament posarem tots els mitjans i tot l’esforç necessari perquè l’organització de la Fira Agrícola i Industrial continue sent un èxit; per eixe motiu involucrarem a qualsevol institució, des de la Mancomunitat, la Diputació fins a la Generalitat, perquè la Fira tinga una gran influència”. A més, s’han preparat moltes activitats per tota la localitat per a que la fira siga un espai en el que pot disfrutar tota la família.
També este dissabte, després d’ajornar-la el passat cap de setmana pel mal oratge, els festers de Sant Vicent recuperaran la “Repartició de la Carn”, que en origen consistia en el repartiment públic d’aliments a les famílies necessitades per celebrar el dia del patró i que hui s’ha transformat en una cavalcada lúdica que recorda aquest acte de solidaritat, en el qual es convida amb dolços locals (rotllets fregits, rosegons, etc.) i mistela als veïns i visitants. També participaran els Gegants i Cabuts de Guadassuar, la Carxofa, el Ball del Bolero, la Muixeranga “La carabassota” i la participació del grup local de teatre Torxa Teatre.
Un any més, l’Ajuntament i Rodalies Renfe ficaran en marxa una línia d’autobusos per a que els visitants que s’apropen a la Fira del Porrat de Sant Vicent i a la Fira Agrícola i Industrial ho puguen fer també amb tren. Els autobusos arreplegaran als visitants que arriben a les estacions d’Alzira i Algemesí, i els duran a Guadassuar a disfrutar d’una autèntica i tradicional fira del porrat. Poden informar-se dels actes a través del Facebook “Festes de Guadassuar”.
E6D