Gran vetlada de Sant Joan a les platges de Sueca

Lunes, 26 de junio de 2017 | e6d.es
• Es van recollir vora 6.000 quilos de fem, dos tones menys que al Sant Joan de 2016 malgrat la major aflučncia d'assistents

._000491
Multitud de persones van elegir les platges de Sueca, el passat divendres 23 de juny, per a celebrar la festivitat de la Nit de Sant Joan, una nit màgica i plena de rituals per donar la benvinguda a l’estiu.
La zona marítima va acollir un ambient immillorable, en la que ha estat una de les últimes revetlles de Sant Joan més multitudinàries a Sueca. La vetlada va transcórrer amb total normalitat i enguany, com en darrers anys, no s'ha hagut de lamentar cap incident, ni incidència destacable, ni tampoc s'ha registrat cap intoxicació etílica considerable.
El dispositiu especial de neteja va començar a realitzar els seus treballs a les 04:00 hores de la matinada. En total, es van recollir vora 6.000 quilos de fem en menys de quatre hores; malgrat la major afluència d'assistents; el volum total, però, ha estat dos tones inferior al del Sant Joan de 2016, quan es van recollir vora 8.000 quilos. Això s'interpreta com un bon senyal des del consistori, atès que s'ha detectat que la gent ha tingut més consideració, major consciència i més respecte pel seu entorn natural, emprant en major mesura la llenya ecològica i en molta menor incidència mobles i altres materials que deixen més residus. Enguany, per primera vegada, el consistori va proporcionar llenya als assistents per evitar que es cremaren altres materials nocius o amb elements perillosos.
La zona de major concentració d'escombraries s'ha registrat, com és habitual, a la platja de Les Palmeres, una de les zones més concurrides on s'havia programat una de les dos propostes de la festa nocturna. Gràcies al treball eficaç dels operaris, a les 07:30 hores del matí, la costa suecana recuperava el seu estat habitual i despertava en perfecte estat per a rebre als banyistes i usuaris d'estes platges, tal i com estava previst.
El consistori suecà, que s'ha implicat al màxim en l'organització, va multiplicar els seus esforços esta nit per tal de garantir una bona vetlada a totes les persones que han triat la seua costa per celebrar l'entrada de l'estiu. L'Ajuntament ha reforçat així el dispositiu habitual de neteja, que ha comptat amb un total de 21 operaris, i al llarg de tot el cap de setmana, s'han reforçat també els efectius policials i de Protecció Civil, que han vetlat per la seguretat de tots els participants en la festa. D'igual manera, també s'ha comptat amb un dispositiu especial d'atenció sanitària amb el servei d'una ambulància. I per facilitar el desplaçament, l'Ajuntament va posar també a disposició de tots els veïns un servei gratuït d'autobús, que enguany a més veia ampliat el seu recorregut, per tal d'oferir una alternativa a tots aquells que volien festejar el Sant Joan al llarg i l'ample de la costa de Sueca i deixar el cotxe a casa.
El final de festa va córrer a càrrec de Blind Reverendo, Els Bonicos i la discomòbil Sonocenter de Power Events. Una completa proposta, programada pel consistori suecà, que ha fet una major aposta per la festa amb l'objectiu d'oferir diferents alternatives al públic i d'acostar alhora la celebració a diferents platges.
Ajuntament de Sueca