Gran čxit en la tercera edició de la Challenge del Col·legi Luis Vives de Sueca

Martes, 19 de febrero de 2019 | e6d.es
• Una competició per equips on es mesuren les habilitats en el treball en equip

El col·legi Luis Vives va celebrar divendres passat 15 de febrer la tercera edició del seu projecte estrela sobre cooperació i activitat física. En esta tercera edició s’han batut tots els registres d’assistència anteriors arribant a la quantitat de 700 escolars de la localitat de Sueca, Perelló, Riola, Llaurí i Fortaleny
La Challenge és un esdeveniment únic en el seu format. Es tracta d’una competició per equips on es mesuren les habilitats. En esta competició no guanya el més fort o resistent sinó es premia el treball en equip on cada component del mateix intenta donar el millor de si mateix per un objectiu comú.
La competició està organitzada en forma de circuit on cada equip durant 5 minuts intenta aconseguir el màxim número de puntuació posible.
Un altre aspecte que fa diferent d’este esdeveniment és que els equips són mixtes, és a dir, estan formats per xiquets i xiquetes de 3r i 4t de primària que poden competir fomentant la igualtat. A més, cada component de cada equip pertany a un col·legi diferent pel que es fomenta l’amistat entre tots els centres escolars.
La inclusió també és un aspecte diferenciador d’este projecte ja que els alumnes del Col·legi d’Educació Especial Miquel Burguera de Sueca competixen com un membre més en els diferents equips. Resulta molt satisfactori poder contemplar com estos alumnes s’integren amb l’ajuda dels seus companys d’equip i disfruten d’un matí genial.
Els alumnes de secundària del col·legi Luis Vives tenen un paper fonamental en este esdeveniment ja que cada equip de xiquets està tutelat durant tot l’esdeveniment per dos alumnes d’ESO que guien i es responsabilitzen d’ells. És una experiència molt didàctica per a tots ells en el que es fomenta la responsabilitat. A més alguna de les proves de la competició estan dissenyades per estos alumnes.
La gran repercussió d’este projecte ha fet que diversos centres educatius d’altres localitats mostren el seu interés per exportar esta idea. A més, El Col·legi Luis Vives participarà el pròxim dia 21 de febrer en un congrés internacional d’educació al palau de congressos de València on explicarà este i altres projectes que fan d’este centre un referent en la comarca pel que fa a la innovació educativa.
Col·legi Luis Vives de Sueca