Fuvama i Ava Almussafes oferixen un desdejuni saludable a 73 escolars del CEIP Almassaf

Martes, 19 de noviembre de 2013 | e6d.es
• Han explicat als alumnes la importància que té l'agricultura valenciana en el subministrament d'aliments de qualitat

._000243
La Fundació Agricultura i Medi Ambient de la Comunitat Valenciana (FUVAMA), amb la col•laboració de l'Associació Valenciana d'Agricultors d'Almussafes (AVA- ASAJA) i de l'Institut Valencià del Cor (INSVACOR) han invitat, durant el matí de hui dimarts dia 19, als escolars de quart de primària del CEIP Almassaf a compartir els beneficis d'una alimentació saludable. L'alcalde, Albert Girona, i el regidor de Sanitat, Arcadio Ramírez, han acompanyat als 53 alumnes participants en l'activitat, emmarcada en la I Setmana de la Salut d'Almussafes, inaugurada durant la vesprada d'ahir dilluns en el Centre Cultural. El president de FUVAMA, Bernardo Ferrer, ha explicat als alumnes la importància que té l'agricultura valenciana en el subministrament d'aliments de qualitat i en el manteniment del paisatge i el medi rural. Amb missatges clars i directes, els escolars de quart de primària de l'Almassaf han entés que “el camp és el gran jardí de la societat” i que “els agricultors són els cuidadors directes del medi ambient”. Així mateix, el vicepresident i metge d'INSVACOR, Francisco Polit, ha ensenyat els beneficis que oferix la dieta mediterrània en la salut i ha explicat la rellevància de la piràmide de l'alimentació. Per la seua banda, el president d'AVA Almussafes, Salvador Sabater, ha ressaltat la necessitat que els xicotets s'alimenten amb productes frescos portats directament del camp i el president de la corporació municipal ha animat als més xicotets a disfrutar del desdejuni saludable, gentilesa de FUVAMA i AVA, i a integrar en la seua dieta els aliments més rics en vitamines, proteïnes i minerals i més baixos en greixos. Després de les explicacions dels ponents, les desenes d'escolars de nou i deu anys reunits en el menjador del centre educatiu han disfrutat d'un desdejuni compost per productes naturals de la nostra terra: formatge blanc, iogurt, pa, fruites, oli d'oliva, sal, codonyat i mel, acompanyats així mateix pel director, Miguel Calabuig, i membres de l'Associació de Pares i Mares d'Alumnes del centre educatiu. L'agenda programada per a la primera edició de la Setmana de la Salut d'Almussafes, convocada amb els lemes “Activa't” i “5 peces de fruita o verdura al dia”, incorpora una gran quantitat d'activitats per als alumnes de tots els centres educatius, en les que a més de FUVAMA, participen les AMPAS, el Departament de Salut de la Ribera, les empreses encarregades dels menjadors escolars i l'Òptica Bellisol.
Ajuntament Almussafes