Foment es compromet a retornar a Sueca la problemātica N-332 i finanįar la seua adaptaciķ a l'entorn urbā

Jueves, 20 de diciembre de 2018 | e6d.es
• Les negociacions de Dimas Vázquez, portaveu municipal socialista, amb el ministre José Luis Ábalos, reobrin la cessiķ de la perillosa infraestructura

._000566

._000349
La cessió al poble i remodelació de l'antiga carretera N-332 al seu pas per Sueca està més a prop. El ministre de Foment, José-Luis Ábalos, s'ha compromés amb el portaveu municipal socialista, Dimas Vázquez, a reunir-se amb la finalitat de buscar una solució factible en l'econòmic que facilite l'adaptació urbana del vial que divideix en dos a la capital de la Ribera Baixa al llarg de quasi cinc perillosos quilòmetres. L'aportació del ministeri ronda el milió d'euros.
El regidor Vázquez també ha mantingut contactes amb Javier Herrero, director general de Carreteres, amb la finalitat d'accelerar la cessió de la carretera. Ja en 2008 es va signar un acord per part de la ministra de Foment, la socialista Magdalena Álvarez, mitjançant el qual una vegada finalitzada la variant (A-38) al seu pas per Sueca, se cediria el tram de la nacional que travessa la població de nord a sud. La citada transmissió patrimonial contempla una aportació de l'Estat a l'ajuntament que s'estimava en aquell moment en 180.000 euros per quilòmetre. L'aportació ministerial té com a finalitat l'adequació del vell vial a l'entorn urbà.
Aquest procés, que ara torna a obrir-se, va quedar paralitzat en 2010, amb el canvi de Govern, encapçalat per Mariano Rajoy. "Aquest acord va acabar en un calaix", recorda el portaveu municipal socialista. Aquesta va ser una de les prioritats que Dimas Vázquez va plantejar al socialista valencià José Luis Ábalos res més accedir la cartera del Ministeri de Foment.
Cal recordar, que José Luis *Ábalos ja va estar a Sueca farà uns pocs anys, reivindicant aquesta cessió, així com la part econòmica signada en 2008. Pel que la solució hui dia, sembla estar més a prop, i més tenint en compte la disponibilitat oferida pel ministre *Ábalos al portaveu municipal socialista *Dimas Vázquez, per a reactivar aquesta cessió.
Des de l'Agrupació Socialista de Sueca han oferit a Ábalos i Herrero tota "la nostra col•laboració i gestió per a intentar millorar les condicions de vida dels nostres veïns, així com tot el que puga afectar el nostre Ajuntament", ha afirmat Vázquez.
PSPV-PSOE Sueca