| Edición diaria núm: | Año: 8 | Noticias: | Fotografías: | Comentarios de usuarios:

Sábado, 3 de septiembre de 2016

POBLACIONES » L'Alcúdia » Festes l'Alcúdia 2016 | Carrera Solidària contra el Càncer
» Atletismo » Deportes » Fiestas » Humanismo

Festes l'Alcúdia 2016 | Carrera Solidària contra el Càncer

A les 6.30 de la vesprada, començarà la marxa, i en finalitzar, cap a les 7.30 de la vesprada, tindrà lloc la cursa d’adults


._000428


._000429
 


 


 
PROGRAMA D'ACTES FESTES

MAJORS DE L'ALCÚDIA 2016


 

Dissabte 3 de setembre
A partir de les 10 del matí i fins el mig dia, recollida solidària  d’aliments a la porta dels supermercats Mercadona, Consum i  Vidal. Organitza: Banc d’Aliments de l’Alcúdia.
A les 10 del matí, a la plaça del País Valencià, gran esmorzar  popular per a tot el poble amb ous, sardina, pimentó i ceba tabollada,  organitzat i preparat per l’Associació de Mestresses  de Casa Tyrius. A aquesta hora i per a amenitzar la sardinà,  passacarrer pels voltants de la Plaça per part de la Colla la Rosca.
A 11.30 del matí, a la Casa de la Cultura, Mostra infantil de  Dansa, organitzada pel Grup de Dansa de l’Alcúdia, i amb  la participació de tots els grups de l’escola de dansa, amb edats  compreses entre 5 i 15 anys, l’Escola de Dansa dels nostres  veïns El Trencall de Carlet, i l’Escola de danses del grup  Marboleny de Les Preses de Girona. Gaudirem d’un matí  de balls populars i folklore.
Carrera Solidària contra el Càncer
A partir de les 5.30 de la vesprada, a l’avinguda Antoni Almela  (porta Ca Ferrer), festa infantil amb jocs per als més menuts.
A les 6 de la vesprada començarà la cursa infantil per als xiquets.
A les 6.30 de la vesprada, començarà la marxa, i en finalitzar,  cap a les 7.30 de la vesprada, tindrà lloc la cursa d’adults.  A la cursa d’adults hi haurà premis per als guanyadors. A la  marxa hi haurà premis per als primers germans/germanes,  cunyats/ cunyades, pare/mare i fill o filla, iaia/iaio i nét o néta  que hi participen.
Des de les 8 de la vesprada, Nit del Rock al carrer Ismael Tomás  (a la porta de l’Àgora Jove), amb els grups Auxili, Vadebo,  Mafalda, Smoking Souls, Funkiwis i el grup alcudià
Els Ullals. Entrades a la venda en notikumi.com, Ajuntament,  Casa de la Cultura, llibreria Samaruc en Algemesí i La tendeta  de Macondo al carrer Utiel, 12 de València. Els Festers i festeres  ’17 “A foc seguit” muntaran barra de begudes a preus  populars dins els recinte del concert per a tota la gent.
A les 11.30 de la nit, a la plaça Tirant lo Blanch, discomòbil per  a ballar al ritme de qualsevol música.
A les 8.30 de la vesprada Pregó de les Festes Majors 2016 a  càrrec d’Anna Serrano Vallés. Veïna de la l'Alcúdia des de fa 57 anys.  Llicenciada en Història Contemporània i Filoso fia.  La seua activitat laboral, que podría qualificar-se  d’informal i sense ànim de lucre, consisteix en assessorar en els camps pedagògic, crític i literari. Col•labora en associacions com Abraç, Càritas i  el Banc d'Aliments. Espectacle amb música d’Òs car Briz i escenografia de Josep Ros.
En acabar el pregó els Dimonis Enroscats acompanyats per  la Colla la Rosca, donaran el tret d’eixida de les Festes 2016  amb un espectacular Correfoc pels carrers Juan XXIII, Mariano  Benlliure, Germanies, Joan Fuster i Jaume Roig fins al  Patinatge.
A partir de la mitjanit, a la Plaça Tirant lo Blanch, ens espera la  festa més animada i esperada de l’Alcúdia, la ja tradicional Revetlla  de disfresses amenitzada per l’Orquestra La Fúria, que  compta amb la veu de l’alcudiana Sabina Moyano. A les 2 de la  matinada es farà el lliurament de premis a les millors disfresses.
Totes les colles que vulguen optar a premi hauran de passar per la plaça Tirant lo Blanch entre la 1 i les 2 de la matinada. El  jurat dels premis seran els Festers i Festeres ’17 “A foc seguit”. La festa continuarà fins la matinada amb una discomòbil.


Diumenge 4 de setembre
A les 11 del matí, a la Plaça Tirant lo Blanch, teatre infantil de  carrer amb la companyia l’Esclat Teatre, que ens presentarà  el seu espectacle El fantàstic viatge de Barba Curta.
A les 12 del matí, al Parc del Patinatge, exhibició de Gimnàstica  Rítmica. Organitza el Club de Gimnàstica Rítmica de  l’Alcúdia.
A les 2 de la vesprada, concurs de cassoles d’arròs al forn,  organitzat per l’Associació de Dones Progressistes de l’Alcúdia.
El jurat del concurs serà l’Associació l’Alcúdia Gastronòmica i els premis seran de 150 €, 100 € i 50  € a les tres millors.
A les 7 de la vesprada, des del Parc de la Diputació, arrancarà  la divertida i sorollosa Cavalcada del Pito i Concurs de  Carrosses, enguany també concurs, organitzada per la Falla  Tirant lo Blanch i amb la col•laboració de l’Alcúdia Qualitat,  amb el seu trenet, l’associació juvenil La Xerinola i els tractoristes  del poble, i oberta a totes les colles que vulguen participar.  Obriran la cavalcada els Dimonis Enroscats amb la seua titella,  i la Colla la Rosca. El seguici de carrosses recorrerà els carrers  Calvo Acacio, Sant Jaume, Doctor Fleming, Pintor Sorolla,  Reis Catòlics, Calvari i finalitza al carrer Calvo Acacio.
L’ajuntament obsequiarà amb confeti a les carrosses i a les colles. Els premis seran de 300 € a la millor carrossa i de 150 € a  la millor colla.
Nit “Vintage”. A les 12 de la nit, a la Plaça Tirant lo Blanch,  i en homenatge a totes les discos de l’Alcúdia, començarà la  gran nit remember amb una Macrodiscomòbil. Participen,  Sala Rex i Stars, Love, Alazán, Marabunta, Zapping i El Fènix.  Hi haurà premi per a la indumentària més retro.
A 12 de la nit, al carrer Ismael Tomàs (a la porta de l’Àgora Jove) show amb música indielectrònica, electro i dubste del  grup Space Elephants, format per un Dj. i cinc animadors que faran que tot el públic participe de la festa. També actuaran  Dj. locals. Venda d’entrades anticipades a l’Ajuntament de 9 a 2  del migdia. Preu anticipada: 6 €. Preu taquilla: 8 €


Dilluns 5 de setembre
A les 11 del matí a la Plaça Tirant lo Blanch, teatre de carrer  per als mes menuts amb la companyia Scura Splats, on La Banda  del Drac ens presentarà el seu espectacle Eco21, una gran  festa basada en cançons i jocs amb super herois ecològics.
A les 12 del migdia, des de la Llar dels Jubilats, les carcasses  donaran l’eixida a la comitiva de l’Associació de Jubilats i  Pensionistes que, en cercavila, arreplegaran el matrimoni  homenatjat d’enguany, al seu domicili. Es tracta de la parella
formada per Bernat Trescolí Palop i Mª Dolores Soriano  García. Participaran en la comitiva la regidora de Festes i Gent  Gran Oreto Trescolí i l’alcalde Andreu Salom.
A les 2 de la vesprada, Dinar de Germanor de l’Associació de  Jubilats i Pensionistes de l’Alcúdia a la Sala Rex.
A les 6 de la vesprada a la plaça del País Valencià, Ral•li infantil  per a xiquets de 8 a 12 anys, organitzat pels Juniors MD i la  Falla Tirant lo Blanch.
A les 7 de la vesprada al Parc del Patinatge, tindrà lloc l’encontre  de Futbet Llegenda que es disputarà entre Colze i Bar  Volante, amb jugadors d’entre 55 i 60 anys.
A les 12 de la nit, a la Plaça Tirant lo Blanc, Frecuencia Musical,  d’Excelsior Producciones. Un musical que ens farà gaudir per les seues magnífiques coreografies i la seua posada en  escena. Espectacle emocionant i únic protagonitzat per artistes
internacionals. Ball, art, coreografies, màgia, acròbates aeris,  teatre i atraccions visuals.  En acabar, continua la festa i balla al ritme de la discomòbil.


Dimarts 6 de setembre
A les 11 del matí, al Parc del Patinatge, animació per als més  menuts amb jocs tradicionals i xopà. Organitza Juniors MD  i la Falla Tirant lo Blanch.
A les 12 del migdia cercavila de la Colla la Rosca pels carrers  del poble.
A les 2 de la vesprada, a la plaça del País Valencià, Mascletà  en honor del Sants Isidre, Abdó i Senén. Picadeta de cacau i  tramussos patrocinat per la CANSO i la Caixa Rural de l’Alcúdia  amb col•laboració de les ames de casa Tyrius.
A les 5 de la vesprada, a la sala Rex de l’Alcúdia, Final del II  Concurs de Cuina Junior Chef l’Alcúdia 2016 organitzat  per l’Alcúdia Gastronòmica: Juan Carlos Galbis (La Cuina  Mediterrània) Lluís Clemente (Grupo Rex) Ximo Baeza (el  Plaer d’un dolç), Paco Rodríguez (Restaurant Miguel i Juani),  Pere Gómez (l’Oncle Pere) Carlos Escoms ( Cultura Café),  i Richard Briz (Carnisseria Orce) i les AMPES de tots els  col•legis del poble, l’IES els Évols i la Casa de la Música
L’acte estarà presentat pel showman Eugeni Alemany. Col•labora:  l’Alcúdia Qualitat. Inscripcions fins el 25 d’agost a l’Ajuntament.
A les 7 de la vesprada, al Saló Artístic de l’Alcúdia, el Centre  d’Activitats per a persones majors Russafa ens representarà  l’espectacle Pare vostè la burra, amic!, una farsa còmica en  dos actes i prosa escrita per Felip Melià, amb l’alcudià Enrique  Ferragut com un dels protagonistes.
A les 7.30 de la vesprada, al Parc del Patinatge, tindrà lloc el taller  de fanalets, organitzat per la Colla la Rosca i els Dimonis  Enroscats, amb la col•laboració de l’Ajuntament de l’Alcúdia i  Algivert S.A.C de Guadassuar.
A partir de les 10.30 de la nit, a la Plaça del País Valencià, revetlla  tradicional amb música dels anys 60’ i 70’ a càrrec de  l’orquestra C.E.A.M de Segorb. Organitza l’Associació Gent  Major.
A les 10.30 de la nit, tradicional Cercavila del Fanalet des de  la Plaça del País Valencià fins la Plaça Tirant lo Blanch.
Nit del caqui. A partir de la mitjanit, omplirem la plaça Tirant  lo Blanch del color caqui de l’Alcúdia amb l’Orquestra la Tribu  que de segur ens farà passar una gran estona. Hi haurà tres  premis per als cadafals més adornats i que millor promocionen  el caqui de l’Alcúdia. (150 €, 100 € i 50 €)


Dimecres 7 de setembre
A les 11 del matí, des del Parc de la Diputació, la Corporació  Municipal acompanyada pels grups de l’Entrà i la Colla la Rosca,  es dirigiran en passa carrer al Centre de Dia, on recitaran  els versos els personatges de l’Entrà de l’any passat. Pregoner:
Joaquín Porta Torró, Pelegrí de Montagut: Sergio García Martínez
i Maria: Alba Porta Millo. 
A les 6.30 de la vesprada, des de l’Hort de Manus, inici de la  tradicional Entrà de la Mare de Déu de l’Oreto, amb la participació  dels Cabuts i Gegants, comparses de Pastorets, Els  Negrets, tabaleters i dolçainers, Carxofa, Els Tornejants i Dansadors,  Arquets i Valencians a més dels personatges del Pregoner:  José Ramón Boix Serrano, Pelegrí de Montagut: Rafa  Martínez Salvador i Maria: Ana Boix Hernández. Les banderoles  de l’entrà d’aquest any seran portades pels alumnes Ainhoa  Oliver Gomis, Gabriel Cardete Grau, Adrià Lorente Plaza,  Zaira Val Ruano i Laura Temporal Camarena, del col•legi de  Batallar. El portador de la Mare de Déu encarregat de dur la  imatge i custodiar-la a l’Hort de Manus i davallar-la del carro  serà Agustí Machí i Puig.
Quan arribe la Mare de Déu a la plaça del País Valencià tindrà  lloc l’Acte de Donació de la Imatge de la Verge al poble, amb  els tradicionals parlaments escrits els 1955 per Innocenci Signes.
A continuació, la mare de Déu serà traslladada a l’Esglèsia  per l’alcalde de l’Alcúdia i el rector de la parròquia.
Nit de la terreta. A les 12 de la nit, a la Plaça Tirant lo Blanch,  a l’última nit d’aquestes festes farem un homenatge a la nostra  terra, on l’Orquestra Límite ens farà ballar amb la seua música.  Hi haurà un premi de 100 € a la colla que millor homenatge  faça a les nostres tradicions.


Dijous 8 de setembre
A les 11 del matí, Trasllat de la Imatge de la Mare de Déu  de l’Oreto des de la seua capella a l’altar major del temple de  Sant Andreu, amb la participació dels Dansadors, la Colla La  Rosca i la Filharmònica Alcudiana.
A la 1 del migdia, i en acabar missa major, pernocà i picaeta a  la Plaça del País Valencià, a càrrec de l’Associació Gent Major.
A la 1.30 del migdia, des de la Plaça del País Valencià, recollida  de la pregonera en passa-carrer,
A les 2 del migdia, la regidora de Festes, Oreto Trescolí, l’alcalde  de l’Alcúdia, Andreu Salom i la pregonera d’aquest any  Ana Serrano Vallés, prendran foc a la Traca Quilomètrica,  que començarà a la plaça del País Valencià, seguirà per l’itinerari  de costum, i acabarà al col•legi Batallar on s’encendrà una  monumental i tronadora mascletà.
A les 8 de la vesprada, processó de la venerada imatge de la  Mare de Déu de l’Oreto.
En acabar, cap a les 10 de la nit, i per a acomiadar aquestes festes  de 2016, es dispararà el tradicional Castell de Focs d’Artifici  a càrrec de la Pirotècnia Crespo.


  
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.
  • 0Comentario
    Imprimir Enviar a un amigo
  • Compartir

Noticias similares

AÑADIR UN COMENTARIO

* Escribe en cifra el resultado de la suma en el campo.

* Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

* La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

* El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador. * Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto,    ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de    apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos. * EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario, ni se hace responsable de las opiniones    vertidas. * Se recomienda no abusar de las mayúsculas ni de abreviaturas. * Los comentarios tienen que guardar relación con el tema del que trata la noticia. * No se admiten comentarios de carácter publicitario.