Festa plena a Guadassuar amb el Porrat de Sant Vicent MÓrtir, del 18 al 23 de gener

Viernes, 18 de enero de 2019 | e6d.es
• Des del dissabte i fins al dimarts la localitat obri les seues portes per a rebre els milers de visitants de tota la comarca

._000525
 ._000546
Guadassuar celebra des d'aquest cap de setmana i fins dimarts que ve la seua tradicional Porra, amb motiu de Sant Vicent Màrtir, amb un ampli i variat programa d'activitats. El divendres comencen les activitats amb l'espectacle "De Festa i Ballant" i el dissabte s'inicien des de molt prompte, a les 8 del matí, amb el VIII Concurs de Pintura Ràpida 'Vila de Guadassuar', pels carrers del nucli urbà.
El dilluns, les 15.30 hores, serà la tradicional i peculiar cavalcada de repartiment de la carn pels carrers de la població. La 'Repartició de la Carn', que segons recorda Ferran Barberà, regidor de Cultura i Festes, té el seu origen en quan en la antiguitat i en temps d'escassetat es repartia carn entre els més necessitats perquè pogueren menjar una cosa calenta durant les festes. A dia de hui no es reparteix carn, es fa una cavalcada amb carrosses i es repartix entre els assistents mistela i rotllets, "commemorant aquells temps de solidaritat".
Els actes religiosos en honor al patró, Sant Vicent, seran el dia 22 amb una missa major en el seu honor, a les 12.00 hores que finalitzarà amb una mascletà en la Gran Via.
La processó amb la imatge del sant serà a les 20.00 hores pels carrers del poble i després de concloure, a l'interior de l'església es cantaran els gojos a Sant Vicent Màrtir, amb castell de focs artificials.
Els actes conclouen el dimarts amb la despertà de l'Aurora a les 6.30 hores, amb xocolatà inclosa a càrrec dels festers per a tots els assistents, i santa missa amb posterior processó en honor a la Divina Aurora ja a la vesprada, a les 19.00 hores.
També hi han activitats preparades per als més menuts aquest dia per amb varietat de jocs infantils en la Plaça Generalitat, a les 17.30 hores.
Ferran Barberà ha manifestat que El Porrat, "és una fira de sempre de les quals no s'obliden" i és "la fireta de tots els riberencs que esperen, com tots els carabassots, que arribe el final de gener per a gaudir-la". Després d'un parell de dies de descans Guadassuar es posa en marxa de nou per a celebrar la seua històrica i també tradicional Fira Agrícola.
E6D