EUPV critica que el Govern de Sueca es gaste els diners d'ocupació en pagar hores de funcionaris

Viernes, 8 de agosto de 2014 | e6d.es
• “Podríem arribar a pensar que el Govern de Sueca fa amb els aturats com la filla de Carlos Fabra: no ho diuen, però ho han fet”, han manifestat

._000305
Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) de Sueca ha criticat l'acord adoptat ahir pel Ple de l'Ajuntament de Sueca mitjançant el qual es canvia la finalitat de tres partides econòmiques per un valor total de 185.000 euros destinades inicialment a Promoció d'ocupació-altre personal. Eixos diners, que haurien de gastar-se en donar feina a aturats, serviran ara per a pagar funcionàries i funcionaris per gratificacions per serveis prestats fora la de la jornada laboral; plusos de productivitat; i hores extraordinàries de 37 treballadores i treballadors municipals.
Des de EUPV de Sueca han manifestat que “eixa modificació de crèdits podria haver-se fet des d'altres partides que no foren precisament la destinada a promoció d'ocupació”. En aquest sentit, des  de la formació d'esquerres entenen que “podríem arribar a pensar que el Govern de Sueca, amb el beneplàcit de l'oposició del PP en dos de les tres propostes aprovades la nit de dijous, fa amb els aturats com la filla de Carlos Fabra: no ho diuen, però ho han fet”.
D'una banda, EUPV vol compartir la satisfacció d'aquests empleats públics perquè podran cobrar el que la Corporació els deu des de l'any passat, a alguns d'ells, des d'abril de 2013, d'ací poc, o a les portes de començar l'any 2015. Les tasques i hores extraordinàries s'han fet, o els sobresous estan assignats, encara que siguen a dit. Així, els treballadors ho han de cobrar. A més a més, quedaran diners per a atendre les mateixes necessitats generades enguany.
D'altra banda, EUPV de Sueca es troba en la necessitat de criticar, entre altres detalls i sense pal•liatius, la tardança del Govern local en pagar. L'acord d'ahir serà vàlid definitivament després de superar el procediment legal habitual, com ara que es publique al Butlletí Oficial de la Província (BOP) de València, es presenten o no al•legacions i, en el seu cas, que aquestes sigues estimades o rebutjades. Després  d'això, “l'abonament estarà condicionat a l'existència de liquiditat per part de la tresoreria municipal”, segons s'expressa al final de cadascuna de les tres propostes de la regidora de Personal.
Per a EUPV, una volta més salta a la vista la desídia del Govern municipal de Sueca a l'hora d'atendre els seus compromisos i promeses. Ara han renunciat a 185.000 euros de Promoció d'ocupació-altre personal, d'habilitar jornals per a aturats segons entenem, per a destinar eixos diners a deutes amb funcionaris adquirits l'any passat. I tot per haver estat incapaços d'aprovar un sòl pressupost municipal des de fa dos anys.
EUPV de Sueca