EU d'Algemesí comptarŕ amb la presčncia del diputat a les Corts Ignacio Blanco una vegada al trimestre

Domingo, 23 de junio de 2013 | e6d.es
• Este dimecre, 26 de juny, EUPV d'Algemesí posarŕ en funcioament una iniciativa innovadora per apropar la política a la ciutadania de la ciutat i de la resta de la comarca

Ignacio Blanco, va nàixer a la ciutat d’Algemesí l’any 1974, i és la primera persona de la nostra ciutat en ocupar un esco de diputat a les Corts Valencianes. Actualment esta molt vinculat al col·lectiu i a la resta de la comarca de la Ribera Alta.
Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia i  Màster en Institucions i Polítiques de la Unió Europea.
Va iniciar la seua trajectòria professional en el Centre d’Estudis Polítics i Socials, on va treballar com a Director de Projectes durant 1999 i 2000, tenint especial vinculació amb els processos polítics de Veneçuela i Equador. Posteriorment va treballar com a tècnic de cooperació al desenrotllament en Bombers Sense Fronteres. Funcionari de carrera del grup A d’Administració General de la Generalitat Valenciana des de l’any 2002.
En l’actualitat és diputat en les Corts Valencianes, sent portaveu adjunt del grup d’Esquerra Unida i membre de les comissions següents: Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat; Economia, Hisenda i Pressupostos; Estatut del Diputat; Peticions; i Assumptes Europeus. Durant els primers mesos de la legislatura, ha destacat per les seues crítiques a la política econòmica neoliberal i les seues denúncies de la corrupció, el balafiament i la manipulació informativa practicades pel govern del PP en la Generalitat, destapant el pagament de 15 milions d’euros a Santiago Calatrava pel “projecte fantasma” d’unes torres gratacel a València i fent preguntes i intervencions parlamentàries sobre el cas Urdangarín, altres projectes de Calatrava o les subvencions a la Fundació Vives. A més, ha defés la unitat de la llengua i l’ús social del valencià.
Participant habitual en la “tertúlia de polítics” que es va emetre durant anys en el programa La Finestra de la Cadena SER-CV,] té una important experiència radiofònica sent part de la direcció i presentació durant sis anys (1999-2005) del programa d’informació i anàlisi política “El Nautilus” en Ràdio Klara. Ha publicat nombrosos articles d’opinió en diversos mitjans, com a Levante - EMV i El País, on va escriure un diari de campanya titulat “Democràcia o Mercats” en les eleccions generals de novembre de 2011.
El diputat a adquirit el compromís amb el col·lectiu local d’EUPV d’acudir una vegada cada 3 mesos, per la vesprada per atendre personalment suggeriments, propostes o queixes ciutadanes per traslladar-les a les Corts Valencianes. En paraules del regidor Asensio García, “és una forma de demostrar que no tots els polítics son iguals i no actuen de la mateixa, mentre uns estan més pendents dels grans events i malbaratar els diners públics i aplicar les retallades, altres volem estar al servei de la ciutadania, escoltar els seus problemes i ser la seua veu a les institucions, és per aixó que posem en funcionament aquesta iniciativa. Les persones que ho desitgem poden contactar amb Pere Blanco, o el nostre grup municipal per concertar entrevistes en el diputat d’Algemesí”.
EU Algemesí