Esta vesprada es lliuren els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent

Martes, 5 de mayo de 2015 | e6d.es
• Enguany el certamen arriba a la 20a edició

._000296
Hui dimarts, 5 de maig, a les 19.30 hores, es farà públic el veredicte dels XX Premis Literaris Ciutat de Carcaixent, tant en la modalitat del Premi Soleriestruch de Narrativa Curta com en la de l’Arminyana i Canut de Poesia. Al lliurament, que tindrà lloc a la Sala d’Actes de la Biblioteca Pública Municipal «Julián Ribera» de Carcaixent, assistiran, a més de tots els guardonats, Isabel Gómez Vayá, regidora de Cultura i Educació, i Josep Gregori, editor de Bromera. Clourà l’acte l’actuació de la soprano Empar Llàcer i el trio de corda Assai.
Aquest certamen literari, que compleix ara dues dècades de ferma trajectòria, és una prova irrefutable de l’aposta de l’Ajuntament de Carcaixent pels escriptors joves. Sens dubte, es tracta d’una aposta ben consolidada que es manté amb força.
En aquesta edició han concorregut els treballs d’una trentena d’alumnes de 2n cicle d’ESO, cicles formatius de grau mitjà i superior i Batxillerat. Cal assenyalar que la popularitat d’aquests premis literaris va més enllà de la Ribera, com ho demostra la participació de joves d’altres localitats de la geografia valenciana, com ara Almassora, Torrent, Benissa i València.
Els guardonats amb els primers premis rebran 400 €; els dels segons premis, 200 €, i els finalistes rebran, cada un, un lot de llibres valorat en 150 €. Els textos seleccionats, sis en total, entre guanyadors i finalistes, seran publicats en un llibre que Bromera editarà en la col·lecció «Lletra Nova», juntament amb els textos guardonats en els Premis Literaris Ciutat de Carcaixent 2014.
Edicions Bromera