Escolars del CEIP Almassaf entrevisten el president de la corporació d'Almussafes

Viernes, 4 de diciembre de 2015 | e6d.es
• “El meu treball consisteix en millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes d’Almussafes”


._000344._000300
 
Durant el matí de hui divendres 4 de desembre, un grup de 45 alumnes de segon de primària del col•legi públic Almassaf d'Almussafes ha visitat la Casa Consistorial, per tal de conéixer els departaments i serveis que es brinden des de la mateixa, a més d’aprofitar per a entrevistar al president del nou executiu local, Toni González. L'activitat educativa complementa els continguts teòrics i pràctics que doten de contingut el projecte d’investigació sobre les institucions locals, els monuments, els serveis municipals i l’organització del poble que els escolars estan desenvolupant durant el present curs educatiu a les seues aules.
En acabar la visita guiada a la Casa Consistorial, que ha dirigit el propi alcalde, Toni González, la sala de plens de l'Ajuntament s'ha omplit poc abans de les 10 del matí de hui divendres de l'espontaneïtat i les ànsies de coneixement que tan sols els xiquets saben portar a la seua màxima expressió. De fet, les anècdotes s'han succeït durant l'entrevista conjunta que els escolars de 7 anys del CEIP Almassaf li han realitzat a la màxima autoritat municipal. Durant mitja hora, aproximadament, els alumnes han exercit de  periodistes per a plantejar una gran varietat de qüestions relatives al govern i funcionament de l'administració municipal.
La naturalitat i la seguretat demostrada per part dels 45 xiquets han sigut elements claus en l'entrevista al primer edil, qui ha respost a totes les preguntes formulades amb el to distés i natural que el caracteritza. A la pregunta plantejada per un dels alumnes de segon de per què ha volgut ser alcalde, González ha contestat que “pel seu compromís amb el poble i amb els seus veïns, als quals vol brindar la major qualitat de vida”. I a esta han seguit moltes altres qüestions centrades en el vessant de funció pública de la màxima autoritat municipal, com l’actual taxa de desocupació de la localitat, el canvi d’il•luminació a les vies públiques, la remodelació del parc Central o el procés que se segueix per a eliminar la plaga de les panderoles, entre altres.
Temes relacionats amb les activitats nadalenques destinades als xiquets d’Almussafes, les qüestions que es tracten durant les reunions i comissions que se celebren a l’Ajuntament o el número total de funcionaris de l’administració local, han conviscut amb altres assumptes d’àmbit econòmic com el pressupost global de l’Ajuntament, la dotació pressupostària que es destina anualment a la financiació dels llibres de text i les ajudes de menjador i guarderia o si l’actual executiu es planteja actualment la construcció d’un nou edifici consistorial.
L'esmentada activitat està integrada en el programa d’investigació sobre la institució local, serveis públics, economia i història de la vila que les aules de segon estan completant al llarg del present curs educatiu.
Ajuntament d'Almussafes