Es donen a conéixer els guanyadors dels " 44és Premis Literaris d’Alberic 2016"

Miércoles, 22 de junio de 2016 | e6d.es
• El lliurament dels premis se celebrarà esta vesprada, a les 20 hores, en la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Alberic

._000416
El proppassat dia 20 de juny, es van reunir a l’Ajuntament d’Alberic els Jurats dels Premis Literaris d’Alberic, en la seua 44a edició, en les modalitats de narrativa curta i poesia.
El Jurat del Premi Rafael Comenge de Narrativa curta, per a treballs escrits en valencià i dotat amb 1.500 euros i trofeu, ha estat presidit per l’alcalde, Antonio Carratalà, i format per la regidora de Cultura, Sara Arnau, María Amparo Giménez, Antonio Torres i Jesús Figuerola. S’han presentat 4 treballs.
El Jurat ha decidit atorgar el Premi Rafael Comenge de Narrativa curta a l’obra titulada Pecat capital, de la qual és autor JOAN RUSCADELLA MASSÓ, de Malgrat de Mar (Barcelona). Gran amant de la literatura, l’escriptor s’inicia en la narrativa l’any 2010.  Ha guanyat nombrosos certàmens literaris com el FARE de Granada, el de Monegros, el de Velilla de San Antonio (Madrid), Ajuntament de Sant Gregori o el Vila de Gràcia, entre altres. Ha quedat finalista dels Premis Inca de Mallorca i ha rebut el segon premi als certàmens literaris del Puig i de Paterna.
El Jurat ha destacat, en El Pecat capital una escriptura i una ambientació molt ben construïdes. Al mateix temps, la seua temàtica sobre la Inquisició, el fa recomanable per a un lector jove.
El Jurat del Premi Francesc Balmau de Poesia, per a treballs escrits en valencià i dotat amb 1.500 euros i trofeu, ha estat presidit per l’alcalde, Antonio Carratalà, i format per la regidora de Cultura, Sara Arnau, Silvia Miralles, Josep Vicent Martínez i Ramon Guillem. S’han presentat 18 treballs.
El Jurat ha decidit atorgar el Premi Francesc Badenes Dalmau a l’obra titulada Les síl•labes secretes, de la qual és autor LLUÍS ENRIC ALPERA LEIVA, resident a Alacant. Poeta reconegut en tots els àmbits literaris i culturals, Lluís Alpera s’inscriu en el cercle de poetes valencians de tendència realista i de crítica social. Professor de català en universitats d’EEUU, on treballarà de manera intermitent al llarg de set anys, ha exercit també la docència a la Universitat d’Alacant. La seua trajectòria ha estat reconeguda amb diversos i prestigiosos premis, entre els qual cal destacar el Salvat-Papasseit (1963), l’Ausiàs March de Gandia (1994) i el Premi de la Crítica del País Valencià (1987). Des de la seua posició i com a escriptor valencià, manté una lluita constant contra “una societat hostil que ignora o que menysprea escandalosament la llengua”.
El Jurat ha descrit Pecat capital com la crònica d’uns moments rememorats, on trobem la certesa de la mort i, al mateix temps, un cant a la vida. Es tracta d’un homenatge a la poesia.
Les dos obres guanyadores seran publicades per Perifèric edicions, i està previst presentar-les a finals del present any.
El lliurament dels premis se celebrarà el pròxim dimecres 22 de juny, a les 20 hores, a la Sala de Plens de l’Ajuntament d’Alberic, amb l’assistència dels guardonats. Prèviament, i al mateix acte, es presentarà la publicació dels treballs premiats en l’anterior edició: Els peus gelats, de Josep Lluís Roig, i ABCdari Poètic, de Sílvia Romero. Tots dos han sigut editats per Perifèric edicions.
Ajuntament d'Alberic


;