Es celebren les XI Jornades d’Estudis de Cullera

Sábado, 9 de noviembre de 2013 | e6d.es
• Fins a demà diumenge

Els dies 9 i 10 de novembre tindran lloc, en l'Auditori Municipal de Cullera, les XI Jornades d'Estudis de Cullera. Les Jornades, organitzades per les regidories de Cultura, Turisme i Patrimoni Històric i Museus, han batut enguany el rècord de ponències i comunicacions, un total de 21 treballs presentants, que es mostraran al públic ahir.
Ahir s'obriren les Jornades amb l'exposició titulada "L'arquitectura a Cullera a cavall dels segles XIX i XX", comissariada per la historiadora de l'art Isabel Ruiz, i que reflexiona sobre les vivendes particulars i construccions públiques més característiques d'esta època, amb exemples d'arquitectura modernista, eclecticista i art noveau, aixa com dels elements, formes i motius decoratius del període. Les fotografies que es podran vore han estat fetes per membres de l'Associació Fotogràfica Xúquer.
La conferència inaugural de les Jornades va ser ahir, i anà a càrrec del Catedràtic del Departament de Geografia de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, qui reflexionarà sobre el present i el futur del patrimoni hidràulic de Cullera i de la Ribera.
Hermosilla, que és especialista en planificació estratègica i desenvolupament local, és també el director de la unitat de investigació de la Universitat de València ESTEPA, Estudis del Territori i del Patrimoni.
Dissabte 9 de novembre (torns de matí i vesprada) serà el torn de les comunicacions, a l'igual que diumenge 10 de matí, amb intervencions d'investigadors en història de la música, ciències de la salut, turisme, arqueologia, patrimoni històric, comunicació audiovisual, medi ambient, història de l'art o història contemporània. També destacarà el documental de Cofre Produccions sobre el procés de rehabilitació i musealització de la Torre Major del Castell de
Cullera.
La cloenda serà diumenge 10 de novembre, a les 12.45 h, a cura de Jorge Agatángelo Soler, cap de la Unitat d'Exposicions i Difusió del MARC, Museu Arqueològic d'Alacant, i format a les universitats d'Alacant i Complutense de Madrid. Com a expert en prehistòria valenciana, tractarà la Covatxa Ribera de Cullera i el context arqueològic de l'època.
L'assistència a les Jornades serà lliure i gratuïta. Els interessats es podran inscriure a la Casa de la Cultura i tindran dret al material que s'entregue, mentres que el professorat de Primària i Secundària podrà aconseguir un certificat del Servici de Formació del Professorat de la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació.
En definitiva, un programa variat i ampli el que han preparat les regidories de Cultura, Turisme i Patrimoni Històric i Museus, que està dirigit a tots els públics, des d'estudiants fins a curiosos, passant per experts o simplement aficionats a la història del seu poble.
Ajuntament de Cullera