Il•lusió i tradició en la Nit de Nadal a Sueca

Sábado, 26 de diciembre de 2015 | e6d.es
• Enguany el sibil•ler ha estat Pau Mont i l’acňlic de la calenda Francesc Piqueres

._000006
Sueca va viure una Nit de Nadal plena d’il·lusió i celebració. Des de les 17:30 de la vesprada i fins l’hora del tradicional sopar de la Nit de Nadal, els suecans van poder gaudir d’una àmplia i completa programació nadalenca organitzada per l’Ajuntament de Sueca i diferents associacions i entitats locals.
Així, com en els darrers anys, l’Associació Valenciana de Tradicions i Costums, la Societat Unió Musical, el Grup de Danses l’Almogàver, l’Associació Cultural La Xala, la Muixeranga de Sueca i l’Associació de Serveis i Comerç, Arrima’t, van col·laborar amb el consistori en el programa de la Vigília i la Nit de Nadal.
La música va tenir un protagonisme especial. La festa arrencava de la mà de la Començadoreta i les Llauradoretes, els Majorals, el Sibil·ler i l’Acòlic de la Calenda, qui van estar els encarregats de cantar els Goigs de Nadal. Tot seguit la Plaça de l’Ajuntament es va omplir de l’esperit nadalenc amb el cant de Nadales que cada any organitza el Cor de la Societat Unió Musical i d’altra banda també l’Associació Cultural La Xala. La Plaça es va omplir, també, de gom a gom per veure el ball dels Pastorets i la tradicional dansà que cada any celebra en este escenari el Grup de Danses l’Almogàver així com les torres humanes que va alçar el col·lectiu de la Muixeranga de Sueca, que esta nit, precisament, complia 10 anys de vida.
En esta Nit de Nadal, també, el Pare Noel va visitar la nostra ciutat per entregar personalment als xiquets, que l’esperaven amb molta il·lusió, els regals comprats als comerços de Sueca.
Així mateix tots aquells que havien participat en la iniciativa de la Piràmide Comercial de Sueca, van esperar amb il·lusió els noms dels guanyadors del sorteig de premis, que es va celebrar esta mateixa nit.
La festa va acabar, com de costum, amb el castell de focs artificials i amb el Cant de la Sibil·la, que un any més ha tornat a escoltar-se a l’Església Arxiprestal Sant Pere Apòstol de Sueca. Enguany el sibil·ler ha estat Pau Mont i l’acòlic de la calenda, Francesc Piqueres. Ambdós xiquets s’han estrenat enguany en els seus respectius papers en esta cerimònia recuperada gràcies a l’Associació Valenciana de Tradicions i Costums i a la comunitat parroquial de Sant Pere.
Ajuntament de Sueca


._000258

._000409