En marxa, un any més, el Taller Municipal de Teatre de Sueca

Sábado, 5 de diciembre de 2015 | e6d.es
• El Taller Municipal de Teatre de Sueca, un taller que es du a terme ininterrompudament des de l'any 2008, ha començat ja el curs 2015-2016 sota la direcció, un any més, de Carles Royo


._000354._000406
 
Es tracta d'un espai on es pot aprendre l’ofici d’actor, amb el tractament d’ofici artesanal, és a dir, un mestre artesà i uns aprenents. És el propi Carles Royo qui s’encarrega d’impartir les classes, entre els mesos d’octubre a juny, coincidint amb el curs escolar i amb una mitjana de dedicació de 2 dies setmanals. Són prop de 3 hores cada dia, encara que segons s’acosta el final de curs, les hores d’assaig augmenten considerablement. Al llarg del curs, els actors experimenten i coneixen els recursos corporals d’interpretació, així com les tècniques habituals de l’ofici.
Aquest any una vintena d'aprenents d'actor, amb una mitjana d’edat compresa entre els 17 i els 65 anys, presentaran a final de curs un espectacle.
Per a Carles Royo, el Taller Municipal de Teatre de Sueca és important perquè: “En una població com Sueca, on des de fa 25 anys es rendeix culte al teatre des de la Mostra Internacional de MIM, crec que no està gens malament poder oferir la possibilitat d'un espai de formació contínua per a la gent interessada en el fet teatral. Per altra banda, a Sueca hi ha una gran tradició de fer sainets, on les comissions falleres ens ofereixen una bona mostra. I la veritat és que el fet que l'Ajuntament i la Regidoria de Cultura recolzen esta activitat és ben d'agrair i molt lloable, sobretot en temps de crisi i consum massiu de televisió. I sens dubte, no hem d'oblidar als participants, que posen el seu esforç i energia en preparar-se per a donar-se amb tota la seua generositat artística a un públic cada dia mes crític i mes format en teatre”.
Es dóna  la circumstància, a més, que un dels integrants del grup és el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sueca, Vicent Baldoví. Per a Baldoví “un dels pilars fonamentals dels pobles és la seua cultura, la riquesa de poder oferir als ciutadans allò que no es paga amb diners, un somriure, una emoció. Entre ells podríem destacar la formació actoral que s'està oferint, des de fa molts anys, en el Taller Municipal de Teatre de Sueca”.
Baldoví ha assenyalat que és ja el quart any que participa i ha continuat “des de la Regidoria de Cultura, continuarem apostant pel teatre amateur i farem el que es puga per seguir amb el curs molts anys més. Com va dir Lorca << un poble que no cuida el seu teatre és un poble mort o moribund>> i en Sueca el teatre està més viu que mai” ha conclòs Baldoví.
Ajuntament de Sueca