Els veďns i les associacions de Carcaixent s’implicaran en la commemoració dels 100 anys

Viernes, 5 de febrero de 2016 | e6d.es
• Entrevista a Paula Lozano, regidora de Turisme, que ens desvela els resultats de l’assemblea que es va realitzar ahir a l’Auditori de les Dominiques

._000006
Carcaixent va iniciar ahir els actes per a la celebració dels 100 anys de Carcaixent com a ciutat amb un acte públic on, membres de l’Equip de Govern, tècnics i especialistes en diverses àrees junt representants de diverses associacions ja implicades, van explicar quines eren les motivacions de la commemoració i quines actuacions anaven a portar-se a terme. L’objectiu de l’encontre era animar a la participació de totes les veïnes i veïns de Carcaixent i implicar-los en les diferents activitats que van a organitzar-se.
L’encarregada d’obrir l’acte va ser la regidora de Festes, Rosa Nicolau, que va donar pas a la intervenció de Paco Salom, alcalde de Carcaixent. Salom va remarcar que part de la importància de celebrar els 100 anys de ciutat era elaborar un projecte a llarg termini que convertira la ciutat en un punt d’atracció de turisme d’interior de qualitat, “vos hem convocat ací, no sols per a pensar com commemorarem el centenari, una fita històrica importantíssima, sinó perquè entenem que hi ha que aprofitar esta ocasió i començar adonar-nos de les nostres potencialitats i pensar com podem traure profit del que som i del que tenim, cadascú amb les seues armes i amb un esperit col•laboratiu”, va explicar Paco Salom. D’esta manera, va exposar la necessitat de que Carcaixent, sense deixar d’impulsar la indústria i l’agricultura, busque noves alternatives econòmiques “hem d’aconseguir ser un lloc de visites per a la població de l’àrea metropolitana de València i liderar el sector turístic a la comarca de la Ribera, sent un punt d’encontre de totes les coses positives del nostre territori”.
Per la seua banda, Paula Lozano, regidora de Turisme, va traslladar al públic assistent com anaven a materialitzar-se les propostes d’augmentar el valor turístic i aprofitar l’empemta del centenari per aprofitar tot el potencial patrimonial de Carcaixent. Així, va avançar que una de les principals activitats que anaven a organitzar-se era una Fira Modernista a principis del mes de juny, “una activitat amb vocació de continuïtat, que es repetisca tots els anys i que servisca d’element d’atracció per a conèixer la nostra ciutat”. La regidora va exposar els tres punts bàsics que havien motivat la celebració d’esta fira ambientada en el corrent artístic del modernisme: “primer perquè emmarca perfectament el moment històric on es fixa el patrimoni que volem reivindicar; segon, perquè està lligat a l’esplendor de la taronja, que és el nostre motiu històric principal i tercer, perquè en la Comunitat Valenciana no es fa cap altre esdeveniment d’estes característiques i, per tant, podem aconseguir rellevància més enllà del nostre poble”.
Tot i que encara queda per definir quines característiques concretes tindria l’esdeveniment, des de l’Ajuntament  es proposa una estructura bàsica semblant al que es va fer en les festes passades amb les “nits de patrimoni”, que van tindre molt bona acollida.  Segons va explicar Paula Lozano, “en aquest cas seria durant tot el dia i amb molts més edificis, tan públics com privats. A partir d’ací pensem que s’ha d’incloure oferta gastronòmica, recreacions històriques i activitats culturals i lúdiques per a totes les edats”. Va animar a la participació i implicació de tota la ciutadania i, al igual que Paco Salom, va explicar que l’Ajuntament posa a disposició del projecte els seus tècnics de diferents àrees, els seus recursos econòmics, la seua capacitat per accedir a finançament i els seus equipaments que, com va afegir “no són de l’ajuntament, sinó de tot el poble i per tant, han d’estar al seu servei”.
A l’acte també van intervindre Vicent Ibáñez, tècnic de turisme de l’Ajuntament de Carcaixent que va exposar com s’estava duent a terme la coordinació des de la institució, les àrees implicades, la forma de poder contactar amb l’organització així com algunes de les activitats que ja estaven programades. A continuació van parlar Bernat Darás, cronista local, i Salvador Calatayud, arquitecte, tots dos membres del consell d’experts que s’ha creat per assessorar a l’organització en diferents àrees. Finalment, l’acte també va comptar amb la participació de representats d’associacions locals ja implicades en el projecte com “Amics de la Vieta”, el “Ral•li Humorísitic” o “La Lira” que, a més d’explicar què anaven a aportar ells a la celebració, van a animar a la resta d’associacions i col•lectius locals a implicar-se.
Per acabar, es va obrir un torn d’intervencions on els assistents van poder plantejar els seus dubtes i presentar sugerències respecte a la commemoració del centenari. Des de l’organització s’ha habilitat un correu electrònic per a tots aquells que vulguen col•laborar o posar-se en contacte amb ells [email protected] també poden cridar per telèfon al 962457633 o passar personalment per Alcaldia en horari de 9 a 14 hores. També van recordar que està obert el “voluntariat cultural” al que pot inscriure’s tot aquell que desitge col•laborar en esta iniciativa o en altres que es puguen fer des de l’àrea de cultura. Els interessats poden dirigir-se a la mateixa adreça de correu.
Ajuntament de Carcaixent
E6D

._000385