Els socialistes de Sueca s┤oposarÓn a que lleven la SAMU de la nostra ciutat

Viernes, 29 de marzo de 2013 | e6d.es
• "El Partit Popular, a mÚs de dinamitar l'estat de benestar, retalla en un servei vital per al ciutadÓ com Ús el SAMU"

Dins de les polítiques de retallades als serveis bàsics dels ciutadans que està realitzant el PP, ara volen fer un pas més i plantegen traure definitivament la base del SAMU de Sueca. I això pot ser possible, si es certifiquen les gestions realitzades per l'Alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuan amb la Conselleria de Sanitat, de les quals Sanjuan va advertir en el passat ple celebrat el dimarts 26 de març.
El servei SAMU és un servei compartit per a tota la comarca, la base d'operacions es localitza a Sueca, no per capritx, sinó perquè és centre de gravetat de la Comarca Ribera Baixa, i per tant, els desplaçaments a la resta de poblacions queden més equilibrats.
No podem entendre ni tolerar que l'alcalde de Cullera, per amagar la seua nefasta gestió es dedique a perjudicar la ciutadania comarcal empitjorant les condicions d'un servei tan essencial com l'ambulància SAMU. No és un èxit per Cullera, sinó un perjudici per Sollana, Almussafes, i la resta de ciutats que veuran allunyat considerablement el servei. Amb aquestes maniobres es demostra una vegada més la política de poca calanya, a la qual ens té acostumats tot el PP.
El Partit Popular, a més de dinamitar l'estat de benestar, retalla en un servei vital per al ciutadà com és el SAMU, en què el temps de resposta és primordial per salvar vides.
A dia d'avui, ja portem patint les retallades del PP a Sueca amb la reducció del servei d'ambulància SVB (Suport Vital Bàsic), que ha passat de les 24 hores al dia, a 12 hores al dia, que encara que vegem tot el dia el vehicle al Centre de Salut, el servei es redueix a la meitat.
En el cas que el SAMU desaparega de Sueca, per capritx i irresponsabilitat de l'Alcalde de Cullera, i l'ambulància SVB no estiga en horari d'assistència, la nostra ciutat, i les que estan més allunyades de Cullera, patiran un buit d'assistència que no hem tingut en els últims 20 anys.
Si la retirada del SAMU de Sueca es fora a produir, el PSPV-PSOE de Sueca voldria saber la posició del PP local pel que fa a la petició del seu partit homòleg a Cullera i la possible acceptació per part de la Conselleria de Sanitat. Al mateix temps que voldria saber la seua opinió per la retallada ja en marxa de 12 hores diàries del servei d'ambulància SVB.
Els Socialistes de Sueca pensem que això és un atac brutal a un servei tan essencial i vital per als ciutadans, i farem totes les gestions i campanyes necessàries perquè el SAMU segueixca tenint la seua base a Sueca, per a tota la comarca, i per sol • licitar que el servei d'ambulància SVB passe de les 12 hores actuals, a les 24 hores que es necessiten.
PSPV-PSOE Sueca