Els socialistes de Carcaixent proposen la reducció del 10% de la taxa de fem

Lunes, 30 de septiembre de 2013 | e6d.es
• "La gestió del Consorci és realment dubtosa i no es pot permetre que els carcaixentins paguen cada vegada més diners per la taxa de recollida de residus urbans"

El Grup Socialista va presentar en el ple del passat dijous una moció en la qual se sol·licita una rebaixa del 10% de la Taxa del Consorci de Residus per a l'exercici del proper any 2014.
Els residus de Carcaixent es dipositen en l'abocador de Guadassuar, que està gestionat pel Consorci i controlat en la seua gran majoria pel PP.
Els socialistes consideren que existeixen fortes incongruències en quant a la gestió del Consorci, ja que acumulen un deute de 6,4 milions des de 2010 i, en canvi, han rebut beneficis d'1,5 milions. Malgrat això, el consistori no s'ha preocupat a esclarir els fets i han continuat cobrant unes taxes realment altes als ciutadans a pesar de la dura situació per la qual estan passant molts d'ells.
Belén Oltra, regidora socialista, assegura que “la gestió del Consorci és realment dubtosa i no es pot permetre que els carcaixentins i carcaixentines paguen cada vegada més diners per la taxa de recollida de residus urbans mentre l'entitat que la gestiona obté un benefici d'1,5 milions d'euros”.
Per aquest motiu, els socialistes aposten per la baixada del 10% de la taxa de residus en una moció que va ser aprovada per unanimitat i que té com a objectiu prioritzar els interessos dels ciutadans enfront dels del Consorci.
Així, Oltra va agrair a la resta de grups polítics el seu vot a favor "en una moció que té com a objectiu assegurar els drets dels ciutadans i ciutadanes de Carcaixent enfront d'entitats la gestió de les quals podem qualificar com a fosca, opaca i dubtosa".
PSPV-PSOE Carcaixent